НАКОН што су у предграђу Берлина пронађена тела двојице мушкараца, наводно црногорских држављана, немачки медији спекулишу да је један од њих био доушник немачке савезне полиције (БКА)! Наводно, баш то је разлог због чега је дошло до свађе и ликвидације. Медији у Црној Гори наводе да су жртве Дарко Мијовић и Никола Јовановић, наводно блиски шкаљарском клану, али званичне потврде идентитета - још нема.

Двоје мртвих и неколико повређених епилог је међусобног сукоба криминалне банде у Берлину, која се бавила трговином наркотицима, пренели су у уторак немачки сајтови износећи прве полицијске информације. Према незваничним информацијама, убијени су Дарко Мијовић и Никола Јовановић - један од њих усмрћен је ударцима тупим предметом у главу, а на другог је пуцано. Берлински портали истичу и да је трећа особа тешко повређена, као и да је реч о српском држављанину (38). Наводи се да је он сам позвао полицију и затражио медицинску помоћ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Шкаљарци" изрешетани у Немачкој


- Допузао је до суседног стана и залупао на врата. Престрашеним станарима је рекао да је на њега и другове неко пуцао - преносе тамошњи медији.

- Полиција га обезбеђује у болници. У овом моменту Немци трагају и за четвртом особом, за коју се сумња да је учествовала у овом међусобном масакру криминалне банде са ових простора. Неколико сати после открића тела, грађани насеља Форст, у предграђу Берлина, позвали су полицију због пожара у оближњој шуми.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Шкаљарци” умешани у ликвидацију Лукиног кума


- Из ватре је извучено неколико комада оружја са пригушивачем и полиција утврђује да ли су коришћени у овом, али и ранијим злочинима - наводе немачки сајтови.

Интересантно је да је полиција у просторијама где су затечена тела, пронашла и засаде канабиса. Ова група младића, како се сумња, бавила се узгојем марихуане у вештачким условима и даље је растурала на подручју Немачке, али и других земаља Западне Европе.

Пронађено више пиштоља,Фото ДПА

Савезна канцеларија криминалистичке полиције Немачке преузела је овај случај од берлинских колега, јер је реч о међународној банди и шверцу наркотика, а међу убијенима је и њихов сарадник. Форензичари су и у уторак радили увиђај и покушали да пронађу све трагове како би реконструисали цео догађај, који се одиграо у Фросту. У овом тренутку истражује се стан у згради у Улици Амтсштрасе број 26, који су користили убијени, као и оближња кућа са лабораторијом за вештачки узгој марихуане.

Полиција је привремено запленила и два аутомобила марке "рено", које је користила црногорско-српска екипа. Они четврту особу, из ове групе, за којом трагају, описују као "насилног, наоружаног и члана организоване криминалне групе".

Фото Јорг Бергман

Неки од берлинских портала наводе да је у тој кући са канабисом, поред Црногораца и Срба, било и Хрвата. Узет је велики број брисева како би се урадио ДНК налаз и идентификовали сви чланови криминалне банде, јер су неки од њих, после сукоба, побегли.

И даље траје потрага за четвртом особом за коју се сумња да је учествовала у масакру Фото ДПА

Интересантно је да је тамошња полиција изјавила како је Јужни Брандербуг, у ком је и приградско берлинско насеље Фрост, практично погранична област са Пољском и да ту није било организованог криминала. Многи људи са наших простора, са друге стране закона, тамо су привремено нашли уточиште, али очигледно и објекте за нелегалан бизнис. Последњи догађај појачао је будност полиције, па је многе од њих натерао у бег.

У просторијама осим тела пронађени засади канабиса Фото Свен Херинг

КО ЈЕ ПОВРЕЂЕН, А КО У БЕКСТВУ?

ПОРЕД имена убијених, црногорски медији наводе и да су рањени Милош Весковић и Милош Павићевић. Ипак, немачка полиција у овом тренутку саопштава да је само једна особа повређена. Не зна се да ли је реч о једном од ове двојице. Такође, непознаница је шта се дешава са другим повређеним, односно да ли је он четврти за којим тамошња полиција трага.