ГРАЂАНСКИ покрет УРА је јуче саопштио податке из извештаја Агенције за цивилно ваздухопловство из марта прошле године у којима се наводи да је на аеродрому у Тивту угрожена безбедност путника и запослених на аеродрому и у авио-компанијама. Како тврде, у документу се наводи да је писта на тиватском аеродрому у веома лошем стању и да је у сваком тренутку могуће њено пуцање, што за последицу може да има и пуцање пнеуматика и могуће излетање ваздухоплова са полетно-слетне стазе.

- Процурили документ АЦВ сведочи о угроженој безбедности, како домаћих, тако и иностраних држављана који путују преко тиватске ваздушне луке. У питању је документ од 10 страна који је сачинила АЦВ у марту 2018. године и који је до данас био сакривен од очију јавности - казао је потпредседник покрета Филип Аџић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Заплењен арсенал на Жабљаку, одузете пушке у Бијелом Пољу (ФОТО)

Како је казао, у документу се наводи да је комисија за сертификацију Аеродрома Тиват у периоду од 26. до 30. марта 2018. извршила детаљни преглед у области физичких карактеристика аеродрома, те да је констатовано више неправилности и неусаглашености са регулаторним захтевима, као и да је кроз извештај о свему информисано и предузеће "Аеродроми Црне Горе".

Аџић је нагласио да је обавеза Аеродрома била да сачини план корективних мера ради отклањања утврђених неусаглашености, као и конкретних мера за санацију, што, како тврде у ГП УРА, досада није учињено.

Фото УРА