ЈОШ једно одлагање седнице СО Беране изазвало је реакције опозиционе ДПС, али и унело неслогу међу коалиционе партнере који чине власт у овом граду.

- Доведени смо у ситуацију да функционисање локалног парламента зависи од воље одборника опозиционе Демократске партије социјалиста и њихове одлуке да ли ће или не обезбедити потребну већину за одржавање седнице - саопштено је из редова Демократа. - Неслога у Коалицији "Здраво Беране", недостатак демократског капацитета челних политичких фигура које носе власт и њихово неразумевање да коалиције носе различитости у политичким ставовима, које треба усагласити кроз дијалог и компромис, константно отежавају функционисање законодавне и извршне власти.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мушкарац (60) слетео у реку и страдао

Демократска Црна Гора је позвала коалиционе партнере да се придржавају споразума, да раде на испуњавању предизборних обећања, чија реализација је њиме предвиђена и да прихвате реалност да је у Беранама на власти - постизборна коалиција.

- Уколико се сви грађани Берана, који иоле држе до тога да објективно сагледавају политичка дешавања у нашем граду, присете уцењивачких политика једног одборника из Коалиције "Здраво Беране" у претходном сазиву Скупштине, и тако редом до овог последњег случаја када је потпредседник Скупштине својим одсуством онемогућио кворум СНП, ДФ и Демократама, схватиће да ови људи који руководе градом, у ствари мисле само на себе - била је реакција из ОО ДПС Беране.

Потпредседник СО Беране Горан Киковић (ДФ) каже да су из ДПС осули паљбу на Коалицију "Здраво Беране" и њега лично, износећи лажи.

- Једини сам који функцију потпредседника СО Беране обавља волонтерски. За ту позицију не примам ни цента, сем наравно одборничке надокнаде од 100 евра, значи да тренутно ја и моја породица живимо од 100 евра одборничке надокнаде. За разлику од вас који сте се добро наплатили и који сте запослили све од тетке до ујне и стрине и имате милионе и милијарде као ваш "краљ Мило" - казао је Киковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бар: Украдено звоно са католичке цркве

НЕМА НЕСЛОГЕ

У ТРЕНУЦИМА када се коначно руши ДПС криминална грађевина, најмање што нам треба је политичка демагогија у виду саопштења беранских Демократа - кажу у ОО СНП Беране. - Подсећамо Демократе да није тачно да је реч о неслози унутар победничке коалиције. СНП није никада правила нити представљала проблем, а и раније смо одлагали седнице због недоласка управо њихових одборника и пуна три месеца нисмо конституисали власт искључиво због њих.