ПРЕДСЕДНИК општине Котор Владимир Јокић прихватио је одржавање референдума на коме би се грађани изјаснили о дограђивању которске луке, због везова за мегакрузере. Референдум је предложило председништво СДП, као решење за превазилажење настале политичке кризе, која већ дуже време потреса древни бокељски град. Криза у коалиционој власти је достигла кулминацију када је СДП поставио захтев за разрешење градоначелника Јокића, управо због његовог става о развоју луке, који је изнео без става Скупштине, као и због неких других одлука које је он сам донео, јер се општински парламент не састаје дуже време, па није усвојен буџет, као и још неке важне одлуке.

Уз напомену да је сигуран да ће већина грађана подржати донете одлуке и планове за развој луке, Јокић је казао да прихватајући захтеве СДП, тражи од ове партије да повуче предлог за разрешење председника општине и да се одборнички клуб СДП врати у Скупштину општине Котор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Референдум услов за Јокића

- Потребно је да у најхитнијем року усвојимо предложени буџет, који је и предуслов за одржавање референдума, као и за планове рада привредних друштава. Тако ћемо одблокирати град на старту туристичке сезоне - поручио је Јокић.

Градоначелник Котора је истакао да је спреман да се јавно обавеже да ће, уколико већина грађана гласа на референдуму против опције коју он јавно заступа, поднети оставку на функцију председника општине.