У унутрашњости школског брода "Јадран", чија је матична база Тиват, у петак је Војна полиција пронашла више од 50 килограма кокаина!


Прочитајте још:Ухапшен са четири килограма хероина

- Тако је спречена намера криминалних група да злоупотребе крстарење брода - саопштено је из Министарства одбране Црне Горе.

Брод је требало да исплови на крстарење, а на основу оперативних радњи овлашћених службених лица Одељења за војнообавештајне и безбедносне послове, дошло се до сазнања да одређене криминалне групе имају намеру да искористе крстарење брода "Јадран" за спровођење криминалних активности - саопштило је Министарство поводом овог догађаја.

Брод је требало да исплови због практичне обуке студената Поморског факултета из Котора, а у оквиру досадашње сарадње Министарства одбране и Универзитета Црне Горе, на петнаестодневну пловидбу на рути Тиват - Истанбул - Пиреј.

Луке у којима је "Јадран" требало да се задржи по неколико дана, могуће су дестинације на којима је требало да се допреми кокаин.

Полиција на броду

Пловидба је организована у циљу практичне обуке 42 студента друге и треће године.

У Тиват је пристигла јединица Војне полиције, званичници Врховног и Специјалног државног тужилаштва из Подгорице, као и истражитељи Управе полиције. Рониоци Поморског одреда МВЦГ заронили су испод "Јадрана" везаног на Пинима, како би прегледали подводни део трупа брода и дно мора испод брода, а полиција је довела и пса посебно обученог за откривање дроге.

На "Јадрану" је особље брода и командант Морнарице Војске Црне Горе, капетан бојног брода Веско Томановић.

МАРКОВИЋ ЧЕСТИТАО БЕЗБЕДЊАЦИМА

После скандала и заплене 50 килограма кокаина на школском броду Морнарице Војске Црне Горе "Јадран", неколико сати пре одласка на двонедељно крстарење и посету Турској и Грчкој, огласио се председник Владе Црне Горе Душко Марковић.

- Честитам Обавештајно-безбедносном директорату

и Управи полиције спречавање кријумчарења велике количине наркотика. И овом ефикасно спроведеном акцијом потврђује да има делотворан систем безбедности који карактеришу професионализам и одговорност, написао је Марковић на свом твитер налогу.