ЖАБЉАК - На Тргу Дурмиторских ратника у суботу је одржан протест у организацији Демократа, ДЕМОС-а, Црногорске, независних интелектуалаца.


Ово је осми у низу протест "Готов је! Не бој се", чијим одржавањем је настављена реализација Плана ванинституционалног деловања горе поменутих политичких субјеката, а који је имао за циљ оснаживање грађанских протеста у Црној Гори.


Присутним грађанима обратили су се: Алекса Бечић, Владимир Павићевић, Вуко Влаховић и Дарко Шљиванчанин.


Председник Демократа, Алекса Бечић, рекао је да је, иако је у једној специфичној ситуацији, имао потребу да поздрави окупљене, јер сматра да на тај начин најбоље чува успомену на заједничког саборца на свим протестима, у свим акцијама свих претходних година и деценија.


Прочитајте још: ПРОТЕСТ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Из бастиона слободе поручено да ово неће бити заустављено (ФОТО)


-Чувајући природу, реке, мора, језера, обале, паркове, ми заправо чувамо кости наших предака и будућност наших потомака. Шта је Црна Гора без ове дивне природе? Празна љуштура. Шта је наш живот без ових лепота? Бесмисао. Зато, не дамо нашу природу, не дамо Црну Гору, јер Црна Гора није коверта, већ најепше парче земље у Европи- казао је Бечић.


Владимир Павићевић председник Црногорске, казао је да се представници режима сете националног богатства само када треба да га уновче.


- Њима су наша богатства вредна само онда када профит завршава у њиховим џеповима. Дурмитор је наш национални парк, наше национално богатство које је законом заштићено. Њима то није препрека, јер они нијесу поштоваоци владавине права. Они не бирају средства. Они су рушитељи институција наше државе, они потцењују црногорског грађанина који се побунио и који се бори за слободу и правду.Грађани Жабљака су успели да одбране Црно језеро и зато им честитамо. И као што ће се побуњени црногорски грађанин изборити за правду, достојанство и уређену и демократску Црну Гору, јер ми желимо да у нашој држави постоји ред, да влада закон и да живимо у друштву знања и вредности - казао је Павићевић.


Прочитајте још: ПРОТЕСТ У ПЉЕВЉИМА: Ђукановић мора поднети оставку, ако то не уради самовољно пробуђена свест грађана ће то учинити


-Корумпирана власт хоће да нам одузме и ову, једну од ретких преосталих, оаза нетакнуте лепоте у нашој држави. Бетонирали су нашу дивну обалу, а сада су се лешинарски острвили на север. Секу нам борове на Жабљаку, а чемпресе у Бару. Силеџијски кидишу на грађане. Након тортуре њихових батинаша једна је трудница изгубила дете, а један голоруки навијач има повреде опасне по живот. Хоће свима нама да одузму и ове ретке преостале ресурсе. Они би да нам отму будућност- поручио је Вуко Влаховић, члан Главног одбор ДЕМОС-а.


Дарко Шљиванчанин један од покретача иницијативе „Даље нећеш моћи“ и председник Општинског одбора Демократа Жабљак, казао је да је њихова дужност да се побуне када науме да им отму Дурмитор и поклоне га себи и својим блиским сарадницима тајкунима.

Наша је дужност да се побунимо када науме да нам ископају Горске очи. То им нећемо дозволити, као што им нисмо дозволили ни пре неколико дана кад смо их натерали да одустану од продаје срца Националног парка , "Дурмитор". Натерали смо их да одступе и показали им да нису моћни колико мисле да јесу-казао је Шљиванчанин истичући да на Дурмитору ниједна смрека више неће пасти, што се за ДПС не може рећи.


-Видмо да своју похлепу нису задовољили отуђивши наше хотеле: "Планинка", "Дурмитор", "Језера" и мотел "Корман". Узели су нам и Војно одмаралиште "Жабљак", пилану у Његовуђи и Жичару на Штуоцу, али и то им је било мало, па су, после свега што су нам појели, зинули и на Дурмитор и на Црно језеро. Дошло је време да им се каже доста, даље неће моћи и да им је отац мафије, последни диктатор на тлу Европе, готов!"

Након завршетка скупа, колона грађана, на челу са лидерима, независним интелектуалцима прошетала је улицама Народних Хероја и Вука Караџића.