ЈЕДНА од омиљених херцегновских плажа, Бела вила, али и једно од најстаријих градских купалишта, за мештане као и за бројне госте део је историје града и сећања на некадашњи хотел "Бока" који је нестао након земљотреса 1979. године. Након више године плажа ће коначно бити уређена. "Морско добро" ће за уређење издвојити 30.000 евра, колика је процењена вредност и објављена на јавном позиву за избор извођача.

Заинтересовани извођачи за санацију Беле виле понуде могу предати до 17 априла. Јавно отварање понуда биће одржано истог дана.

Одлука о избору најповољније понуде биће донета у року од 20 дана од дана јавног отварања понуда. Читав посао, од увођења извођача, требало би да буде готов за двадесетак дана.

Радовима је предвиђена санација постојеће металне ограде на улазу у плажу и комплетно обнављање кабина за пресвлачење, као и угоститељског објекта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Црногорски Телеком тужи државу због јефтинијег роминга

Ова плажа имала је закупце минулих година, али они нису значајније улагали у одржавање па је прилично девастирана. Последње две сезоне купалиште је било јавно.

Колико је плажа Бела вила драга корисницима илуструје податак да су најавили потписивање петиције како би је у тренутку када је објављено да је нацртом стратегије развоја херцегновске градске луке Шквер предвиђено проширење, изградња западног лукобрана и двоструко повећање броја везова, због чега би ова плажа практично нестала. Коначна верзија стратегије требало је да пред одборнике стигне крајем 2017, али се то до данас није догодило.


ЗАКУП КУПАЛИШТА

"МОРСКО добро" је недавно објавило јавни позив за закуп 30 купалишта у херцегновској општини од Њивица до Шквера. Цене се крећу од 500 до 19.344 евра, колико износи закуп источног дела Милашиновића плаже у дужини од 35 метара, површине 320 квадрата и угоститељског објекта са терасом који је предвиђен на тој локацији.