ЧИМ су Жупљани запретили да ће блокирати саобраћајнице које пролазе кроз село, из локалне управе Никшића стигла је вест да су прихваћени њихови захтеви у којима траже да им се побољша инфраструктура и уопште живот у том лепом крају. Председник месне заједнице Драгољуб Радуловић каже да је од челника општине добио реч да ће бити расписан тендер за главни пут од Рубежа према Жупи у дужини од 6,1 километар, вредан 1,4 милиона евра.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Аутомобил „заронио“ у море (ФОТО)

- Из Министарства спорта нам је одговорено да су начелно прихватили да се у Жупи гради травнати фудбалски терен и да би требало да почне посао око изградње спортске сале за потребе основаца и мештана из нашег краја - каже Радуловић. - Ових дана требало би да се одржи састанак представника Општине и Савета МЗ на коме ће се прецизирати детаљи око асфалтирања улица у жупским селима. Влада је уплатила средства за расвету у Старом Селу и Југовићима, а радиће се и пројекат за Бјелошеву и Мораково.

Радуловић поручује да ће се мештани окупити у Жупи 12. маја, ако не буду испоштовани захтеви.


ГДЕ ЈЕ НОВАЦ ИЗ БУЏЕТА

СТАНОВНИЦИ Жупе подсетили су да је у последње три године у буџет Владе Црне Горе уплаћено око 2,4 милиона евра, од чега је Општина Никшић добила 1,7 милиона.

- Шта је од тог новца добила Жупа, из које се експлоатише бокситна руда - питају становници месне заједнице која има 12 села и око 4.000 житеља.