ЦРНА Гора ће ускоро постати богатија јер се на њеној политичкој сцени појављује нови савез, састављен од посебног клуба посланика у Скупштини Црне Горе. То су у понедељак најавили посланици Уједињене Црне Горе Горан Даниловић и Горан Радоњић, Радничке партије Јанко Вучинић и независни посланици Анка Вукићевић и Александар Дамјановић, истичући као примарни циљ организовање фер избора и смена актуелне власти.

- Имали смо разговор и са Владимиром Јоковићем из Социјалистичке народне партије, изразили смо спремност за сарадњу. Идеја је да из свега овога дође до ширег савеза који би окупио један број и политичких субјеката и појединаца који би био озбиљан део нове политичке понуде без којег неће бити озбиљних политичких промена - казао је Дамјановић.

Јанко Вучинић сматра да је дошло време да се на слободним изборима промени власт.

- Бићемо отворени за сарадњу са свим опозиционим партијама, бившим и садашњим посланицима који су се доказали својим радом и борбом против режима. Добродошли су сви који хоће да промене власт и сруше режим - поручио је Вучинић, док је Горан Радоњић подсетио да је Уједињена Црна Гора дуго заступала идеју о потреби сарадње опозиције.

- Примарни циљ сада мора бити успостављање слободног друштва. Као будући савез у први план желимо да ставимо животна питања од којих зависи живот грађана. Боримо се против дискриминације свих врста - додаје Радоњић.