Биљана Беличанец Алексић (45), глумица скопског Драмског театра и бивша градоначелница општине Кисела вода, одузела је себи живот – вешањем, потврђено је у недељу из Министарства унутрашњих послова (МУП) Северне Македоније.

Биљанино беживотно тело пронашао је њен други супруг познати режисер Сашо Миленковски у њиховом стану у Истарској улици у центру Скопља.

Из МУП-а је прецизирано да је у суботу око 22,30 часова, Полицијској станици Центар Сашо Миленковски пријавио да је у стану пронашао своју супругу Биљану Беличанец Алексић – обешену.

Прочитајте још: Недa Арнерић покушала самоубиство? (ФОТО)

Екипа Хитне медицинске помоћи је констатовала смрт, извршен је увиђај, а по наређењу јавног тужиоца, тело је предато Судској медицини на обдукцију.

Глумица Биљана Беличанец Алексић као кадар странке ВМРО-ДПМНЕ била је градоначелница скопске општине Кисела Вода од 2013. до 2017. године. У матичном Драмском театру у Скопљу њене последње представе су биле “Господа Глембаевски” и “Последњи Македонци”. Играла је у неколико телезијских пројеката као што је “Здраво генијалци“, а радила је натсихронизацију гласова актера у турским ТВ серијама.
Из првог брака Биљана је имала два детета.

Фото: Драмски театар Скопље