Амерички држављанин Јуриј Сигалов брутално је претучен у петак вече у једном пролазу у центру Херцег Новог, пишу подгоричке Вијести.


Због напада, Сигалов каже да је огорчен и тврди да се у Црној Гори не осећа сигурно и да се у њу више никада неће вратити.


Моја девојка Сабрина Хајек и ја у петак смо стигли у Херцег Нови и врло брзо нашли апартман који смо претходно резервисали. Пошто смо се сместили, изашли смо неколико пута у град. Увек смо користили исти пут - степениште, јер је на гугл мапсу показивало да је то најкраћи пут до центра града”, прича Сигалов.


На повратку из продавнице, у петак око 20 сати, непознати мушкарац на степеништу почео је да виче на њих.


Причао је на црногорском и колико сам га схватио, јер сам у Србији похађао курс језика, тврдио је да не смем да користим то степениште, јер је приватно власништво. Показао сам му кључеве и покушао да објасним да сам смештен у апартману на двадесетак метара од места где смо стајали и да је на гугл мапсу степениште означено као слободан, јавни пролаз", испричао је Сигалов.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЛАДИЋ ИЗ РУМЕ У КОМИ ПОСЛЕ ТУЧЕ У СУТОМОРУ: Полиција ухапсила Баранина осумњиченог за наношење тешке повреде


У даљој причи Сигалов каже да се човек тада још више изнервирао и почео да псује, а онда је млађи човек, за којег је касније сазнао да му је то син, ушао у кућу и вратио се са палицом којом га је ударао по глави и телу.


"Пале су ми наочаре, а тај старији човек ме је пљунуо. 'Ово је Црна Гора, није Америка', викао је човек. Нисам се бранио, само сам покушавао да се заштитим од удараца”, тврди Сигалов.


За то време његова девојка је, каже, звала помоћ, али се нико није одзивао на позив.


Уграбили су погодан тренутак и побегли до улице а потом утрчали у кафић, одакле су позвали број 122 и добили инструкције да оду у полицију и пријаве случај, рекао је.


Сигалов је испричао да је у Центру безбедности Херцег Нови, на фотографијама које му је показао инспектор, препознао нападаче и тада су му рекли да је реч “о оцу и сину који имају криминални досије”.


Након тога и медицински је збринут.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Претукли Србина у Будви и назвали "српским псетом"?


Тврди да су га у полицији тада обавестили да ће у понедељак дати исказ тужиоцу у Основном суду у Херцег Новом.


Када се, међутим, Сигалов јуче појавио у суду, рекли су му да ће бити саслушан у среду. “Вијестима” је незванично потврђено да је тужитељка одсутна због смртног случаја у породици.


Не могу да чекам до среде, јер се осећам угрожено. У уторак идемо у Дубровник. Моји се нападачи слободно крећу и страхујем да би поново могао бити претучен. Чуо сам за корупцију у вашем судству и полицији и зато се плашим да ће, када напустим Црну Гору, све бити заташкано”, каже Сигалов.


Његова девојка тврди да им је њен рођак, који је високи официр у америчкој војсци, саветовао да због безбедности одмах напусте Црну Гору.


Сигалов је о свему обавестио и америчку амбасаду у Подгорици.


У обиласку овог дела Европе, жеља нам је била да видимо и Црну Гору, јер смо чули о лепотама њеног мора, плажа... Требало је да останемо до 29. марта и да се поново вратимо на лето, али то после свега што ми се десило - сигурно нећу”, поручио је Сигалов.


ПОЛИЦИЈА ИДЕНТИФИКОВАЛА НАПАДАЧЕ

Против Новљана Т.П. (67) и Т.П. (40) поднете су кривична пријаве због сумње да су напали америчког држављанина Јурија Сигалова.

Из полиције је саопштено да је Американцу Сигалову указана лекарска помоћ у ЈЗУ Завод за хитну медицинску помоћ у Херцег Новом, а полицијски службеници су одмах поступили по његовој пријави и предузели све неопходне мере и радње на идентификацији и процесуирању осумњичених.

О догађају је, наводи се, обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом.

"Сумња се да су ова два лица са Ј.О.С. прво имала вербални конфликт те да су га потом и физички напала, а све због тога што је на путу до апартмана у којем је био смјештен прешао преко њиховог имања", наводи се у саопштењу.