У наставку изношења завршних речи у процесу за покушај тероризма на дан парламентарних избора у Црној Гори 16.октобра 2016. године, своју одбрану пред већем Вишег суда у Подгорици изнели су Милан Кнежевић и Андрија Мандић, лидери Демократског фронта.

Прочитајте још - СЛУЧАЈ “ДРЖАВНИ УДАР”: Одбијена жалба Милићеве на одређивање притвора

- Моја завршна реч је завршна реч његошевске Црне Горе, очекујући пресуду сорошевске Црне Горе - казао је Милан Кнежевић. - Овај процес је монтирана хајка против Срба у Црној Гори, у Србији, и региону. Јустиција у Црној Гори у једној руци држи коверту, а у другој мобилни телефон, на који треба да стигне порука од министра правде о томе каква треба да буде осуђујућа пресуда лидерима ДФ - казао је Милан Кнежевић. - Нема пропалијег и смешнијег државног удара у историји државних удара.

Кнежевић је као налогодавце "монтираног политичког процеса" навео Мила Ђукановића и Душка Марковића, а као извођаче Миливоја Катнића, Сашу Чађеновића, Стојанку Радовић, Зорана Лазовића, његовог синовца Владана, Душка Голубовића, судије Бориса Савића, Радомира Ивановића, Драгоја Јовића, Мушику Дујовића и Милића Међедовића.

ПАКАО ОД ЖИВОТА У завршној речи оптужени Драган Максић је навео да му се "живот претворио у пакао" од доласка у Црну Гору, док је Михило Чађеновић, Мандићев возач, поручио да није члан никакве криминалне организације. - За 36 година свог живота никоме нисам ни воду натрунуо, а не нешто друго - казао је Чађеновић.

Оптужени Андрија Мандић казао је да је "све већ пресуђено, јер се оптужница до сада могла одбацити" и да је суд само алат у монтирању процеса са циљем одбране режима Мила Ђукановића.

- Примарни циљ је био да се кроз поступак оптужи Русија, а други циљ да се на таласу антируске хистерије обрачуна са ДФ - рекао је Мандић. - Задатак су дале НАТО структуре, а фарсу је требало да спроводи црногорски режим. Овде су се преклопили интереси НАТО и делова западних центара моћи, које персонификује милијардер Џорџ Сорош и Мило Ђукановић. Докази у процесу не значе ништа јер их није ни било. Не зна се ни ко су терористи, ко су људи који су све организовали. Пресуда ће бити у функцији ширења страха.

Мандић је поновио да се ради о политичком процесу и режираној представи.

- Довели су сведока сарадника, психички оболелу особу, која је осуђена на 21 годину тешке робије - казао је Мандић. - Потерница за Сашом Синђелићем важи до 2051. године, и пошто има такву хипотеку, црногорски режим том човеку мења идентитет променом личног имена па му 22. новембра 2016. дају име Александар.

Милан Кнежевић Фото ТВ Вијести

Мандић је напоменуо и да му се ускраћује право да материјал из суднице добије на српском језику.

- Ово је антисрпски процес. Овде на оптуженичкој клупи немате никог до Срба и двојицу Руса.

Милан Душић Фото ТВ ЦГ


ДУШИЋ: УБИЋУ СЕ!

ОКРИВЉЕНИ Милан Душић казао је да је први пут на суду и да му се суди за нешто што није урадио и да није видео никакво оружје које је спомињано.

- Ако будем осуђен, убићу се! - поручио је Душић. - Више не могу да трпим ову неправду.