ПОДГОРИЦА - Андрија Мандић и Милан Кнежевић, лидери Демократског фронта нису могли да се одазову позиву председника Србије Александра Вучића и присуствују обележавању двадесет година од НАТО бомбардовања у Нишу, јер су заустављени на граничном прелазу Рожаје. Из овог политичког савеза саопштавају да иако је решењем Вишег суда у Подгорици Мандићу и Кнежевићу дозвољено да са личном картом могу напустити територију Црне Горе, "бруталном опструкцијом Министарства унутрашњих послова, послата је јасна порука да они не смеју бити у Србији".


Прочитајте још: Мандић и Кнежевић у Подгорицу се вратили Вучићевим авионом


- Полицајцу који се представио као главни на том граничном прелазу, није значило ништа то што је у систему јасно препознао да су Мандић и Кнежевић недавно већ два пута напуштали Црну Гору И враћали се. Већ је након одлуке да се Мандић врати назад "изненада" имао резултате провере И рекао да моглу слободно да наставе пут за Србију.


Било је очигледно – да су лидери ДФ-а одлучили да чекају да би то потрајало више сати И тек кад би одлучили да се враћају назад сачекао би их исти договорени сценарио, истиче се у саопштењу ДФ-а.


- Такав однос црногорског режима према двојици лидера опозиционих парламентарних странака и политичким представницима српског народа, најбоље говори о карактеру и бахатости тоталитарне државе, која је чак и на данашњи дан учинила све у циљу покушаја да обезвреди И опогани светла и болна сећања на бројне невине жртве НАТО агресије.


Време ће врло брзо показати да ли се овом бедном и силедзијском акцијом покушаја понижења лидера ДФ-а управљало из самих Рожаја или из Подгорице и кабинета министра Мевлудина Нугодзића.