Беба стара месец дана, коју је изгризла аргентинска дога по глави у петак, оперисана је на Клиници за дечје болести Загреб, а према речима директора клинике, бебица је животно угрожена, пише Индеx.

- Таква врста повреда и таква тежина, дакле осетљивих можданих структура у врло раном дечјем узрасту - то су животно угрожавајуће повреде - рекао је Горан Роић, директор клинике. - Међутим, врло је рана фаза, постоперативно није прошло ни више од 48 сати од неурохируршког захвата, тако да су било какве прогнозе незахвалне и немогуће, али медицински је све предузето што је у нашој моћи - рекао је Роић.

Да подсетимо, напад се догодио у петак у Репашу, недалеко од Копривнице, а пас пасмине дого аргентино је једномесечну бебу изгризао по глави. Према информацијама које се сазнају из полиције, несрећно дете пас је изгризао у спаваћој соби.

Полицијска истрага и даље траје.

БРАЧНИ ПАР ИМА ТРИ ПСА

Према информацијама до којих је дошао Индеx, дете припада пару из Репаша који има три пса, међу којима је и мужјак доге ког је купио отац детета, а до напада је дошло када је дете заплакало из кревеца, а пас је онда дете почео да гризе.

Беба има тешке повреде главе. Мождано ткиво је оштећено, кости главе такође, па се дете налази на интензивној нези. На респиратору је и под лековима.