ПОДГОРИЦА - Послао је из Лондона Душко Кнежевић, власник Атлас групе нову поруку Милу Ђукановићу, председнику Црне Горе, „подсећајући га“ да је осим пара од њега добијао лично или преко телохранитеља и вредне уметничке слике. Кнежевић тврде да се те слике сада налазе у Ђукановићевом дому.


- Г. Ђукановићу, на истом канабеу на којем је био Миго Стијеповић био си и ти. У истом сте кадру. Једина разлика је што је Стијеповић узео коверту, а ти торбу. Велику спортску торбу плаве боје. Толико о снимку за који тврдиш да не постоји и тако храбриш себе и друге око тебе да те не би одмах напустили. Снимак ћеш одгледати онда када буде потребно, уколико наставиш да се оглушујеш о реалност. А реалност је да ти и теби слични, корумпирани, дрски и на свакакве гадости спремни скоројевићи више неће управљати судбином једне државе и њеног народа, газећи све који вам се нађу на путу и који нису спремни да се повинују. Г. Ђукановићу, ни Миго Стијеповић, који је и даље твој генерални секретар, није знао да постоји снимак. Да сам тај снимак пустио 2016. године мислиш ли да би ток избора у октобру 2016. био онакав какав је био? Да сам то тада урадио ти више не би имао власт. Ти свакако више ниси председник Црне Горе, само то одбијаш да схватиш или прихватиш. Јер, предсеник Црне Горе никада не може бити ортодоксни лажов, поручио је Кнежевић. – Ти си г. Ђукановићу у последњих 25 година од мене више пута узимао новац. Ти лично или си слао своје телохранитеље. Осим новца, од мене си преко њих добијао вредне уметничке слике које сада красе твој дом. Имаш моју сагласност да их покажеш јавности. Сећаш ли се зашто си слао свог телохранитеља код мене у Улицу Косте Стојановића у Београду? Да те подсетим – била је то друга половина 90-тих, када си одлучио да убијеш свог политичког оца Слободана Милошевића. Дошао је твој телохранитељ такође за торбу. У њој су такође биле паре по које си га послао. Сада ти је крив Запад за све, а док си био љубимац Запада и од њих добијао огромну помоћ преко фондација из Лихтенштајна за политичко елиминисање Милошевића, онда Запад није био крив. Имам све податке о трансферима из Лихтенштајна и да у књигама које је водио Т. Н. постоји компетна евиденција.


Кнежевић је питао Ђукановића да ли зна да “губи коце” и да ли су “људи који су били задужени за прислушкивање америчке амбасаде у Подгорици спремни да то изнесу у јавност.”

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: АФЕРА "АТЛАС": Ђукановић тврди да није примио новац; Кнежевић: Готов је!


- А теби је добро познато да ти то Американци нису никада опростили и да је због тога касније дошло до кадровских условљавања у АНБ-у. Сто пута си ми рекао да ти Американци неће састављати Владу. Зато си отерао Бора Вучинића. Ако с тако “поштен”, онда отвори свој кастоди рачун и покажи коме си продао акције у Првој банци два пута и тако мултипликовао свој први званични милион. Ако то урадиш, обећавам да ћу те оставити на миру, саопштио је Кнежевић.


„ОТМИЦА"


Сећаш ли се шта си урадио заједно са бившом женом Андрије Јовићевића , Мартином Хаусер и њеним другим мужем Корадом Клинијем, бившим италијанским министром за заштиту животне средине? Заједно сте почистили све буџетекоји су вам били у домету а који су били намењени за увођење демократије у Србији.


Заједно са Мартином си учествовао у отмици кћерке Андрије Јовићевића, спаковао је у авион Монтенегро ерлајнза и довео на границу са Хрватском. Мени си рекао да је то све урадио Ранко Кривокапић, поручио је Душко Кнежевић црногорском председнику.