Црногорске власти расписале су међународне потернице за наводним вођама шкаљарског клана Игором Дедовићем и Јованом Вукотићем и то због кривичих дела почињених током 2016. године.

Вукотић, Дедовић и њихов пријатељ Милић Миња Шаковић, који се налази у притвору, сумњиче се да су 27. марта 2016. године у Котору покушали да убије Војина Ступара и Милоша Радоњића. Према оперативним подацима полиције Ступар и Радоњић важе за чланове супростављеног кавачког криминалног клана.

" Наиме, на једном паркинг простору у насељу Раките у Котору, наведеног датуа, осумњичени су пресекли својим возилом пут оштећеним лицима која су се такође кретала возилом, којом приликом је Ј.В. из ватреног оружја шкорпион калибра 7,65мм у правцу М.Р. испалио већи број пројектила. В.С. и М.Р. су успели да изађу из возила и да се удаље у правцу оближње пекаре, којом приликом су М.Ш. и И.Д. у њиховом правцу, сваки из засебног оружја, испалили више пројектила, док је истовремено и Ј.В. пуцао у правцу оштећених, саопштено је почетком фебруара из црногорске полиције.

Прочитајте још - Наводни вођа "шкаљараца" пуцао на жену супарника?

Том приликом, додаје се, осумњичени су се вратили у своје возило и удаљили се у непознатом правцу.

Ступар је том приликом задобио тешке телесне повреде опасне по живот, док је Радоњић остао неповређен.

Црногорска полиција сумњичи Которанина, Јована Вукотића и да је у мају 2016. године покушао да убије суграђанку Тамару Звицер, иначе супругу Радоја Звицера којег полиција означава као једним од вођа кавачана.

На Звицерову је наводно пуцано 23. маја 2016. године. Она није рањена у пуцњави, али је након тога јавно оптужила Вукотића да је у присуство свог оца пуцао у њеном правцу.

Вукотић је то демантовао, тврдећи да се тог дана налазио у Словенији. Но докази показују другачије.

„Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је Ј.В. покушао да лиши живота Т.З, 23. маја 2016. године, у насељу Доброта у Котору, на начин што је возилом којим је управљао, „Ауди" црне боје, подгоричких регистарских ознака, приликом мимоилажења, прво препречио пут возилу којим је управљала Т.З, „голф" сиве боје, а затим је у њеном правцу испалио хитац из ватреног оружја - пиштоља. Хитац није погодио Т.З. ни њено возило већ друго возило које је било паркирано у близини. Приликом извршења овог кривичног дјела са Ј.В. се у возилу налазио његов отац В.В, док је са оштећеном Т.З. у возилу била њена малолетна ћерка чији је живот овом приликом такође доведен у опасност. Т.З. се, након испаљивања хица, одмах возилом удаљила са лица места", саопштила је недавно црногорска полиција.