ЦРНОГОРСКА полиција сумњичи Которанина Јована Вукотића, наводног вођу "шкаљарског клана", да је у мају 2016. године покушао да убије и суграђанку Тамару Звицер. Она је супруга Радоја Звицера, којег полиција означава као једног од вођа кавачког криминалног клана

Он је од пре месец дана под истрагом црногорског тужилаштва за покушај двоструког убиства у Котору 2016. године, али док не издржи затворску казну за лажни пасош у Србији, не може бити изручен Подгорици.Прочитајте још:Вукотић: Нисам шеф "шкаљараца"

- Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције и Одељења безбедности Котор су 6. марта 2019. године, државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици поднели посебни извештај - пише у званичном саопштењу полиције. - То је допуна кривичне пријаве против Јована Вукотића (38) из Котора, настањеног у Подгорици, који се тренутно налази на издржавању казне затвора у Србији. Он је високорангирани припадник организоване криминалне групе, а терети се да је, на штету Тамаре Звицер из Котора, починио кривично дело убиство у покушају.

На Звицерову је наводно пуцано 23. маја 2016. године. Она није рањена у пуцњави, али је након тога јавно оптужила Вукотића да је у присуству свог оца пуцао у њеном правцу. Вукотић је то демантовао, тврдећи да се тог дана налазио у Словенији.Прочитајте још:Кашћелан: У Чешкој сам био да се лечим

- Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је Вукотић покушао да убије Тамару Звицер у насељу Доброта у Котору - наводи се у саопштењу. - Он је "аудијем" црне боје, подгоричких регистарских ознака, приликом мимоилажења, најпре препречио пут "голфу" којим је Тамара управљала, а затим у њеном правцу испалио хитац из пиштоља. Метак није погодио ни њу ни њено возило већ други аутомобил паркиран у близини.

Радоје Звицер

Са Тамаром се у том тренутку налазила њена малолетна ћерка чији је живот овом приликом такође доведен у опасност.

- На лицу места је обављен увиђај током којег су изузети трагови и предмети који су упућени у Форензички центар ради вештачења - наводе у полицији.

Инспектори су ушли у куће и друге просторије у власништву Јовановог оца, а које је користио и осумњичени. Претресом је у гаражном простору пронађено и одузето поменуто возило "ауди" црне боје, подгоричких регистарских ознака, које је упућено на вештачење.


НЕДОЗВОЉЕНО ДРЖАЊЕ ОРУЖЈА

КРИВИЧНА пријава против Вукотића је надлежном тужиоцу поднета у редовном поступку, јер је он тренутно недоступан црногорским правосудним органима. Осим кривичног дела убиство у покушају, на терет му се ставља и кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.