ТЕЛО Подгоричанина Дарка Вујошевића, који је пре 20 дана страдао покушавајући да спасе трочлану породицу Кумбуровић, након превртања чамца на Скадарском језеру, пронашли су на површини воде мештани који су били укључени у потрагу.


Према речима директора Регионалног центра за обуку ронилаца, Веселина Мијајловића, тело Вујошевића је пронађено на ушћу Мораче у језеро.


- Тело је плутало на површини воде, што је, како верујемо, узроковано великим таласима услед јаког ветра који дува последња два дана - казао је Мијајловић за "Новости".


Како је додао, верују да је и тело Ратка Кумбуровића испливало негде на површину воде, с обзиром на то да је прошао 21 дан од када су се утопили, као и да се потрага за њим наставља.Подсећамо, трагедија у којој је живот изгубило четири верника, догодила се 3. фебруара код манастира Врањина, када се услед лошег времена преврнуо чамац у коме се налазило девет људи. У несрећи су страдали супружници Јана и Ратко Кумбуровић, њихова ћерка Нина и Вујошевић, који се првобитно домогао обале, али се вратио да покуша да спасе фамилију Кумбуровић.


Тела Јане и Нине Кумбуровић пронађена су раније, док се за Ратком још увијек трага. У потрази учествују рониоци Регионалног ронилачког центра из Бијеле, припадници МУП-а, али и мештани. Дарко ВујошевићОДЛИКОВАЊЕ За исказану храброст и пожртвованост, Министарство унутрашњих послова је одлучило да постхумно одликује Вујошевића, што је највише признање у области заштите и спасавања

- Када је почело да се таласа, на чамцу је настала паника. Колико сам чуо, девојчица се уплашила и почела да се врпољи. Ускомешали су се и путници, а таласи постајали све већи. Чамац је почео да тоне, преврнуо се и ту је почела борба за живот - говорио је о несрећи један од мештана.


Према речима очевидаца и мештана, брзо након што је дошло до несреће, Дарко је успео да се домогне обале. Међутим, када је видео да Кумбуровићи безуспешно покушавају да спасу ћерку, вратио се да им помогне. Нажалост, Вујошевић није успео да их спасе, већ је немирна и мутна вода узела сва четири живота.


Вести спасилаца на обали су чекали отац и супруга покојног Вујошевића, који је живот дао покушавајући да од воде отргне трочлану породицу.


Снаге да говоре нису имали. Ипак, херојски подвиг Дарка Вујошевића препричавали су мештани.


- Шта би још могло да се каже. Његов поступак говори све о њему. Дао је живот покушавајући да спасе туђе - кратко је прокоментарисао његов пријатељ.ДОБАР ЧОВЕК


- Дарко је био обичан, скроман човек, смртник који није јурио за славом и зарадом. Волео је цркву, људе. Највише је посећивао манастир Врањине, и ту где је пустио корене скончао је свој овоземаљски живот... Иако смо много тога прошли заједно, ипак га нисам познавао, јер овај последњи чин, подвиг, полагање живота за ближњег свога, потискује све пролазне стари које сам знао о њему. Овим подвигом је рекао све о себи- рекао је Веселин Вујошевић и поделио сећање са слушаоцима Радија Светигора, на брата Дарка Вујошевића.