ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

ДАН после шокантног открића леша Јасмине Доминић у замрзивачу породичне куће у селу Паловец у Међимурју у Хрватској, њена сестра Смиљана (45), која се сада презива Срнец у понедељак је полицији признала да ју је убила и да је њено тело у леду све време било са укућанима.

Полиција је известила да пре завршетка обдукције не може са сигурношћу потврдити да је у замрзивачу у кући у селу Паловцу пронађено тело Јасмине Доминић.

Полиција тврди да овакав случај још нису имали.

Ова невероватна прича почела је да се котрља још 2000. године када се Јасмина (22) због школовања преселила у Загреб да би после неког времена - нестала. Побудило је то и пажњу полиције, али су чланови породице, пре свега њена сестра Смиљана, тврдили да су у контакту, да се чују. Али Јасмину нико од чланова породице није видео пет година и њен отац је 2005. званично пријавио њен нестанак. Смиљана је говорила да јој је сестра рекла да иде на брод да ради и да је имала план да оде у Париз.

Прочитајте још - “ИМАЛА ЈЕ ПРОБЛЕМА, ОДУВЕК ЈЕ БИЛА ЧУДНА“: Комшије откриле нове детаље о жени која је крила сестрино тело у замрзивачу 19 година

Можда тајна о Јасмининој смрти никада не би била откривена да у селу Паловец прошле седмице није нестала струја. Из куће у Новој улици почео је да се шири неугодан мирис. У кући је била Смиљана са мужем са којим има двоје деце и ту је било још једно дете из њене бивше везе. У кући је живео и момак једне од ћерки Смиљане Доминић. Годинама је у ходнику код улазних врата стајао замрзивач. Наводно га годинама нико није отварао, иако је нормално радио све време. И према званичној верзији, нико од чланова породице није питао шта ће им замрзивач који не отварају.

Када је нестално струје, момак Смиљанине ћерке је отворио замрзивач и клупко од деветнаест година мистериозног нестанка девојке почело је да се одмотава.

И за најискусније полицајце био је шок када су видели остатке људског тела умотане у пластику на леду који се топи. Полиција је поручила да је кућа прегледана када је пријављен нестанак девојке 2005. године, али да нису нашли ништа сумњиво, а питање је да ли су уопште гледали у замрзивач. Питања је пуно, а једино је сигурно да су деца годинама живела уз замрзнути леш.

ДОГОДИЛО СЕ И У ПУСТОДОЛУ

СЛУЧАЈ из Међимурја није први те врсте у Хрватској. Пре две године Томислав Цигленечки из села Пустодол је убио властиту мајку и такође је ставио у замрзивач. Али убица несрећну старицу није могао да убаци у замрзивач који је зато остао делимично отворен. Тако је полиција и пронашла леш и убицу.