Мештани малог међимурског места Паловец остали су згрожени и запрепашћеним бизарном вешћу да је њихова мештанка Јасмина Доминић која је нестала још пре 19 година када је имала 23 године, наводно пронађена мртва у замрзивачу у породичној кући у Паловцу.

Идентитет пронађене жене, а ни да је тело било у замрзивачу 19 година, за сада није хтео да коментарише ПР ПУ међимурске Ненад Рисек, али је потврдио да је полиција у суботу око поднева добила дојаву да је у породичној кући пронађен леш непознате жене.

Мештани целе Нове улице углавном за сада још нерадо причају о том монструозном догађају. Од њих се сазнаје да је у време нестанка, Јасмина живела у кући с неколико година старијом сестром, отац је радио у Словенији, а мајка у Немачкој.

- Јасмина је била јако добра девојка. Отишла је у школу у Загреб и радила једно време преко студентске организације и онда је одједном нестала. Чини ми се да је њен нестанак службено био пријављен три, четири године након што је нестала. Њен отац који је преминуо пре неколико година, све би дао да је могао да сазна шта јој се догодило.
Њена сестра је остала трудна још као малолетна и родила је ванбрачну кћер која се недавно удала. Људи препричавају да је управо њен супруг пронашао Јасминин леш у замрзивачу. Знам да су имали два замрзивача, један испод степеница које воде у стан у поткровљу, а други је био у подруму. Не знам у којем је пронађена, ни ништа друго око тога - рекао је један од комшија покојне Јасмине.

Суседи су видели, кажу да је око 11 сати дошла Хитна, а убрзо и мртвачки ауто, те су одмах повезали да се највероватније ради о Јасмини. Потом су двориште и кућу окупирали полицајци и инспектори, те људи у "белом", који су започели са истрагом.

Осим Јасминине сестричине, у породичној кући живе њена сестра са супругом и двоје малолетне деце, те Јасминина мајка која ради у иностранству.

- Мислим да је пронађена у замрзивачу у подруму. Јасмина није била висока, а ни јака, па претпостављамо да је није било тешко стрпати у замрзивач. Грозимо се, јер они су све време живели у тој кући, а каткада и пролазили покрај њега. Да ли је зет можда ишао по месо или што је тражио по замрзивачу, не знамо тачно. Најежимо се кад само и помислимо на то - кажу мештани улице у којој је Јасминина породична кућа.

- Како смо чули, искључена им је струја у кући и почело је јако да смрди. Неко је отишао да провери у замрзивачу и пронашли су тело замотано у целофан - рекао је други сусед.

Према незваничним информацијама, полиција је двоје људи привела на информативни разговор.

(24 сата.хр)