ОКО сто жена, корисница накнаде за мајке са троје и више деце, окупило се на платоу испред Парламента. Транспаренти на папиру, али и на кишобранима - “Не одустајемо”, “Оставке”... На почетку, минут ћутања за настрадале на Скадарском језеру, а затим и перформанс поводом афере “Коверат”. Тврде да су њихове накнаде завршиле “у ковертама”, поручују да од својих захтева неће одустати, али кажу и да очекују ширу акцију и подршку.

- Ако се удружимо у свакој борби, победићемо свакога. Зато је јасна порука - сви заједно и све заједно, док се коначно не ослободимо зла које нас је снашло - поручила је координаторка Жељка Савковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Одложено суђење "кавачкој групи"

Подсетиле су окупљене да се 16. фебруара навршавају две године протеста пред свим надлежним институцијама - Владом, Скупштином, Уставним судом, онима које су, како су истакле, законом донеле право на надокнаде, па их касније и укинуле.

Прочитани су и јасни захтеви. Траже враћање, како су рекле, стеченог права, оставке председника државе, премијера и судија, али и да се истражи не само афера “Коверат”, већ и све раније.

Корисницама накнада придружило се и десетак активиста Грађанског покрета “97.000 одупри се”. Ново окупљање корисница накнада за мајке са троје и више деце је у суботу.