Док припадници полиције трагају за Едином Гачићем (43), који се сумњици за убиство полицајца Махира Бегећа (46) у суботу увече у Суходолу, код Тарчина, удаљеном 30 километара од Сарајева, мештани су закључани у својим кућама и нигде без преке потребе не излазе, а на прозоре су навукли ролетне и завесе, пишу бањалучке Независне.

Гачић је бивши припадник озлоглашеног одреда "Ел Муџахид" и већ је био у затвору због два убиства, а у бекству је од 4. фебруара, након што је, како га терете, убио трговца Сауда Султанића (39) у његовој продавници у селу Подорашац, код Коњица.

Све то је и те како узнемирило мештане Суходола.

"У страху смо, закључавамо се по кућама. Овде има доста напуштених кућа, шума је густа, може се убица скривати било где", рекао је за Независне један од мештана Суходола кои полицији замера то што осумњиченог траже пешке, уместо аутомобилом.

Из полиције кажу да се потрагу за Гачићем проширила на много шире подручје од места Суходол.

Полицијске снаге из целе БиХ су у потрази за Гачићем, који је тренутно најтраженија особа у земљи.

Бегић је убијен док је стражарио испред Центра за обуку полиције у Суходолу, где се налази и стрељана. Тело је пронашао колега, који је дошао да преузме смену, а нађено је и неколико чаура.

Прочитајте још - БиХ: Потрага за убицом полицајца Федералне управе

Азра Бавчић, портпарол Кантоналног тужилаштва Сарајево, данас је казала да је ово тужилаштво отворило истрагу против Едина Гачића, јер га сумњиче за тешко убиство.

Ванредно је јутрос заседала и Влада КС, а на конференцији за медије Един Форто, премијер КС, рекао је да ће ова влада учинити све да се убица пронађе, а грађани осећају сигурно. Форто је казао да је на слободи човек који је луд.

"Позивамо грађане да се укључе и јаве уколико имају неке информације о могућој локацији осумњиченог. За информацију која доведе до хапшења биће расписана награда", истакао је Форто.

Независне пишу да су у потрегу за Гажићем укључени и дронови, које је осигурала ОСА, и термокамере Граничне полиције БиХ. Свој хеликоптер понудио је на коришћење и ЕУФОР.