ЕМИР Сарван (41) казао је да нису тачни наводи оптужнице да је 30. октобра 2017. године у Подгорици убио своју тетку Дурију Појатић. Детаљну одбрану одбио је да изнесе истичући да ће то урадити у "одређеном временском периоду" када буде потпуно спреман и када "му се слегне".

Пред већем судије Весне Моштокол чуло се зато сведочење Кенана Бегића, којем је убијена била ујна. Она је, тврди сведок, увек помагала оптуженом и бринула о њему. Како каже, због агресивности оптуженог, његова ујна је звала полицију, али је после жалила због те одлуке.

Сведок је испричао да је по позиву једне од кћерки покојнице дошао до врата где је затекао Дуријину пријатељицу, која ју је чекала да иду код доктора. Објаснио је да је имао кључ од стана којим је откључао врата.

- Претражили смо све собе и у једној затекли њу и окривљеног. Она је била у несвесном стању, након чега смо позвали полицију и хитну помоћ - казао је сведок.

Прочитајте још - Убио тетку због пара?

Оптужени Сарван је, каже сведок, у том тренутку био миран али некако збуњен.

- Рекао ми је да је дошао код тетке, да је она пала и да морамо да видимо шта да радимо - казао је Бегић, који је додао да на оштећеној није видео било какве повреде све док нису дошли полицајци који су упалили светло и померили косу оштећене.

Оптужени Сарван је приговорио истичући да је у стан ушао минут пре сведока, а да пријатељица убијене није улазила у стан.

Суђење се наставља 26. марта.

ОПТУЖНИЦА

ПРЕМА оптужници, Сарван је 30. октобра 2017. године у Подгорици у Булевару Светог Петра Цетињског на свиреп начин с умишљајем убио Дурију Појатић. Он је Појатићеву, у њеном стану, више пута ударао кутлачом, ногама и рукама по глави и телу. Том приликом она је пружила отпор, како пише у оптужници, покушавајући да се одбрани. Појатићева је од удараца пала, након чега је оптужени настављао да је удара, наносећи јој многобројне повреде.