Бивши градоначелник Подгорице и саветник председника Црне Горе Мила Ђукановића, Славољуб Стијеповић од петка је званично осумњичен да је део криминалне групе одбеглог Душка Кнежевића која се терети за прање новца. То је саопштено из Специјалног тужилаштва


Ценећи прикупљене податке и доказе у поступку истраге Кти-С.бр.26/17 која се води против окр. Р. В. и др., Специјално државно тужилаштво је дана 31.јануара донело наредбу о проширењу истраге против окр. К. Д., због основане сумње да је извршио кривично дело стварање криминалне организације из чл.401а ст.1 у вези ст.6 Кривичног законика Црне Горе и кривично дјело прање новца из чл.268 ст.3 у вези ст.1 Кривичног законика Црне Горе и против окр. С. С., због основане сумње да је извршио кривично дело прање новца путем помагања из чл.268 ст.3 у вези ст.1 у вези чл.25 Кривичног законика Црне Горе, пише у саопштењу СТ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕН: Славољуб Стијеповић о снимку са уручењем новца за изборну кампању ДПС-а

Додају да је Стијеповић у петак саслушан у својству окривљеног, док се окривљени Кнежевић налази у бекству.

ПОЧЕЛА СЕДНИЦА ВРХА ДПС

После изненадног одлагања, у Подгорици је у петак касно поподне почела седница Председништва ДПС, сазнају „Новости“.

Седница се одржава ооводом афера "Коверта" и "Атлас", односно поводом тешких оптужби на рачун председника Црне Горе Мила Ђукановића и његове ДПС.

ЖУГИЋ ЧУВА ПРВУ БАНКУ

Улога гувернера Централне банке Црне Горе Радоја Жугића је да чува Прву банку, која се бави прањем пара и другим криминалним активностима, а биши гувернер Љубиша Крговић смењен јер није хтео да испуњава такве жеље прве фамилије и у ЦБЦГ заступа њихове интересе.

Ово је у петак саопштено из Атлас Групе, поводом позива ЦБЦГ Душку да се, уместо расипања енергије на неосноване кривичне пријаве, концентрише на заокруживање понуде за докапитализацију свог последњег упоришта групе - Атлас банке.