ОПШТИНА Беране и Туристичка организација Берана и ове године ће на беранском шеталишту у улици Игумана Мојсија Зечевића, организовати свечани заједнички дочек Православне нове године.


Прочитајте још: "Балканика" у Новом Саду


- Наши суграђани и бројни гости из околиних градова који ће, по традицији са нама славити, доћекаће Православну нову годину уз песму регионалне звезде Александра Аце Живановића. Пубику ће за наступ ове звезде загрејати Aki Extreme band, који је у нашем граду веома популаран, а шира публика била је у прилици да претходне године, на концерту поводом Дана општине Беране, ужива у њиховом наступу, каже за „Новости“ директор Туристичке организације Беране Иван Радевић, који као протеклих година очекује неколико хиљада људи на дочеку.


Прочитајте још: Чола отвара 50. "Празник мимозе"

Беранци су први у Црној Гори организовали заједнички дочек Православне нове године на отвореном, али је традиција прекинута 2006. године доласком на власт ДПС. Победом коалиције ''Здраво Беране'', на локалним изборима у Беранама 2014. године, поново је обновљен дочек, коме осим православног живља присуствују и бројни грађани исламске вероисповести.