У НАСТАВКУ полицијске акцијеПосматрач”, која се спроводи у циљу сузбијања кривичног дела дечје порнографије, службеници Управе полиције МУП, Одсека за борбу против организованог криминала и корупције, су у петак, у садејству са службеницима Центра безбедности Херцег Нови, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднели кривичну пријаву против Ф. В. (19) из Херцег Новог.

Канцеларија НЦБ Интерпол Подгорица обавестила је полицију да је мајка једанестогодишње девојчице из земље у окружењу поднела пријаву да непозната особа преко једне друштвене мреже шаље њеној ћерки порнографске садржаје - фотографије и поруке непримерене садржине. Службеници Одсека су одмах поступили по пријави и убрзо идентификовали Ф. В. као осумњиченог да је починио наведено кривично дело.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пљевља: У рачунару дечја порнографија

Полицијски службеници су по наредби судије за истрагу Основног суда у Херцег Новом извршили претрес просторија које користи Ф. В. и преглед дигиталних уређаја. Том приликом су пронађене фотографије које се третирају као кривично дело дечја порнографија. Претресом су пронађена и одузета два мобилна телефона који ће бити предмет вештачења у Форензичком центру.

О свему је обавештен надлежни државни тужилац који је наложио да се поднесе кривична пријава против Ф. В. у редовном поступку.

Ово је седма особа која је идентификована и против које је поднета кривична пријава у скопу акције „Посматрач“, која је започета 2016. године, а коју службеници Управе полиције спроводе у сарадњи са тужилаштвом. Из полиције наводе да је у оквиру акције извршено је више претреса стамбених просторија приликом којих је одузето више персоналних рачунара и мобилних уређаја и одузето више од 420.000 фотографија и видео снимака са садржајем дечје порнографије.