Бивши командир которске полиције Златко Самарџић, који је оптужен због сарадње са криминалним клановима, више пута је учествовао у претресима објеката које користи вођа шкаљарског клана Јован Вукотић, а о резултатима претреса обавештавао је вође ривалског кавачког клана, показују подаци прикупљени током примене мера тајног надзора, пише подгорички Дан.

Прочитајте још:"Кавчани" побегли у Београд

Самарџић је учествовао и у претресу Вукотићевих објеката када је у близини куће пронађено оружје за које су шкаљарци тврдили да им је подметнуто.

Увидом у мере тајног надзора утврђено је да је Самарџић био у сталној телефонској комуникацији са Владимиром Божовићем. Преко њега је заказивао састанке са вођама и члановима кавчког клана.

Прочитајте још: ''Шкаљарци'' умешани у ликвидацију Лукиног кума

Из прислушкиваних разговора произилази да је Самарџић припадницима кавачког клана Александру Ђуришићу и Владимиру Божовићу, након хапшења у августу прије две године, омогућио да комуницирају у згради которске полиције како би се договорили о начину изношења одбране пред тужиоцем.

Ђуришић и Божовић су ухапшени након што су претили суграђанину Саши Радановићу, који је наводно близак шкаљарском клану.

Иако је непосредно након хапшења Самарџић признао да је користећи позицију у которској полицији вођама кавачког клана давао информације о полицијским активностима које су биле усмерене ка расветљавању кривичних дела за која се они терете, пред судом је тврдио супротно.

Самарџић је на почетку истраге признао кривицу, када је склопио споразум са Специјалним државним тужилаштвом. Након тога је у Вишем суду у Подгорици саопштио да је одустао од споразума, тврдећи да је под присилом потписао да је радио "и што јесте и што није".