ТЕК што је Татјана Вукићевић донирала бубрег 20 година млађем суграђанину Николи Мијушковићу (32) и вратила га у живот, у четвртак је у Никшић стигла нова радосна вест из Турске, јер је Константина Нина Мараш успешно даривала бубрег Илији Булајићу, а трансплантација је успешно обављена у клиници “Ачибадем”!

Прочитајте још - Никшићанка која је донирала бубрег комшији одликована Медаљом човекољубља

- Успели смо. Нека ти је срећан нови рођендан, Илија - поручила је Нина, само неколико тренутака после операције. Реч је о жени која је председница невладине организације “Извор живота” у Никшићу и организатор многих хуманитарних акција.

Илија се озарен захвалио свима који су били уз њега.

- Драга Нина, драга породицо и пријатељи, коначно могу да објавим да је трансплантација успешно завршена. Хвала вам свима што сте ми пружили велику подршку и помоћ. Нина, теби посебну захвалност дугујем. Твој људски чин ће остати за памћење. Данас сам рођен поново - написао је Илија на свом фејсбук-профилу.

Прочитајте још - ПОВЕЉА ЗА ХЕРОИНУ: Признање града Никшићанки која је комшији дала бубрег

Нина се овог викенда враћа у Никшић, док ће Илија остати због терапије и изолације. Трошкови премашују 60.000 евра, али су у помоћ прискочили Никшићани и пријатељи из других крајева Црне Горе.