У ПЛАВУ се са узбуђењем прича о догађају који је узнемирио мештане града на обалама прелепог језера, а који ће после обелодањивања, без сумње одјекнути не само у целој Црној Гори, где такав случај до сада није забележен, већ и шире.

Наиме, Косоварка С. А. свратила је са своје двоје деце у посластичарницу у центру града. Наручила је деци, сину од три и кћери од девет година, колаче, и убрзо под изговором да треба нешто да види и да се одмах враћа, једноставно нестала. Све то се дешавало око десет сати изјутра, а мусава деца пронађена су испред посластичарнице уплакана око 14 сати. Пролазници су обавестили полицију, која је дошла и са службеницима Центра за социјални рад преузела уплакане малишане.

Полиција је одмах преузела потребне радње да се пронађе несавесна мајка која је децу добила у везама са две особе, али, било је касно. Сазнало се да је она побегла на територију Косова и Метохије, где се и даље налази. Да ли су тамошња полиција и социјални радници против ње предузели законом предвиђене службене радње, засада није познато.

Прочитајте још - Мајка на улици оставила дете и побегла (ВИДЕО)

Међутим, у Центру за социјални рад у Плаву нису седели скрштених руку, па су после сазнања о идентитету мајке и њеним партнерима, позвали очеве деце, који су дошли и преузели преплашену децу.

Цео догађај је потврђен из Центра за социјални рад у Плаву, уз констатацију да су деца и даље код очева, који су затражили потпуно старатељство над децом, јер очигледно је да је мајка починила не само кривично дело занемаривања детета, већ и још неколико кривичних дела, за која се гони по службеној дужности.

ТУЖБА

Како сазнајемо, једно од малишана је у прилично лошем стању. Отац овог напуштеног детета најавио је да ће подићи кривичну пријаву против бивше партнерке.