ЖЕНЕ, бивше кориснице накнада за мајке са троје и више деце, поново су у уторак протестовале испред зграде Скупштине Црне Горе у Подгорици.

Окупљене мајке су саопштиле да њихова борба за право које им припада траје већ пуних 19 месеци и да немају намеру да од ње одустану.

- Наша борба је указала на сву неспособност ове власти да заштити своји најрањивију популацију - рекла је на протесту Жељка Савковић, представница мајки.

Она је истакла да се у тој борби показала и доказала сва осионост власти која се грубо обрушила на мајке које су без своје кривице, само поштујући закон, коначно осетиле како изгледа у својим рукама имати надокнаду од 190 евра.

- Обрушили су се на пензионерке и мајке које су прекинуле радни однос, а има их 70 одсто, и примале су накнаду од 334 евра. Упоредите то сада са њиховим минимум 15 новчаница од по 100 евра које сваки месец стављају у џеп - поручила је Савковић.


Прочитајте још - Подгорица: Мајке траже помоћ од председника државе


На крају мајке су поручиле да је правда спора али достижна и да оне неће одустати од своје правде.

- Наше стрпљење је њима трн у оку. Наша истрајност и сваки нови протест је њима удар на њихово незнање. Мајке на улицу, њима шамар по лицу - поручиле су.

Савковићева је позвала грађане да им се придруже у протестима јер, како су рекле, ово није само њихова борба.