Бивши заменик директора службе за послове са странцима у БиХ Изет Низам(55) ухапшен је због корупције за време док је обављао ту функцију, потврђено је “Новостима у Тужилаштву БиХ.

Полицајци Државне агенције за истраге и заштите, Сипе, претресли су и три стана који у његовом или власништву његове породице.

Низам је под истрагом и осумњичен је да је, у периоду од 2011. до 2015. године, док је обављао дужност заменика директора Службе за послове са странцима БиХ, противзаконито узимао новац, робу и услуге, од страних држављана и особа за које су вођени поступци везани за боравак станаца и друга статусна питања, како би злоупотребом положаја, погодовао доношењу одлука у корист тих људи - каже мр Борис Грубешић, портпарол Тужилаштва БиХ.

Прочитајте још - Босна без решења за мигранте

Према резултатима истраге, чињенем коруптивних казнених дела, осумњичени је остваривао имовинску корист.Он је под истрагом за примање мита или другог облика дара.

После хапшења ће бити приведен поступајућем тужиоцу, који ће после испитивања, донети одлуку о даљим активностима у предмету и да ли ће затражити притвор.