УЧЕНИЦИ Основне школе "Матаруге" из истоименог пљеваљског села ни у понедељак нису кренули на наставу.

- Након разговора са Марковићевом ми смо децу послали кући, а онда смо се упутили у ОШ "Миле Перуничић" у Маочу и поднели захтев за упис наше деце у ту школу - саопштили су из Савета родитеља.

Они су напоменули да су у понедељак поново покушали, још једном, да разговарају са директорком Марковић и да је замоле да напусти поменуту школу јер је, како тврде, за директора не желе ни њихова деца, ни родитељи.

- Након тога је она почела да нас исмејава говорећи да неће да иде, па ни по цену да се школа затвори. Не можемо да разумемо да Министарство које и даље држи овакву особу на челу једне образовне установе - наводи се у саопштењу Савета родитеља, који су упутили још једну молбу министру просвете Шеховићу да смени директорку Вању Марковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РОДИТЕЉИ ОДЛУЧНИ ДА ИСПИШУ ДЕЦУ: Директорка поднела оставку?


Из Савета родитеља кажу да ће данас испред школе одржати конференцију за медије након чега ће се њихова деца упутити пешке у школу, у десет километара удаљеном Маочу.

Директорка Марковић није поднела оставку иако је у петак наговестила да се то могло десити. Она је казала да је цео проблем настао зато што су родитељи изманипулисани.


ИЗМАНИПУЛИСАНИ

- СВЕ ово оранизује један човек коме је радни однос престао 31. јула. На седници Наставничког већа од 27. августа ове године извршена је подела часова наставницима. Прво је допуњена норма наставницима који су у сталном радном односу а слободни часови су распоређени. Он више није у радном односу. Прошлог понедељка је окупио родитеље и од тог дана почињу проблеми - казала је директорка Вања Марковић.