ВОЂЕ "шкаљарског клана", браћа Јовица и Игор Вукотић ухапшени су рано јутрос у Турској, потврђено је црногорском сајту Борба у врху полиције. Црногорска полиција потражује Игора Вукотића у предмету који се води за покушај ликвидације полицијских функционера. Они су приведени у једном турском летовалишту, а код себе су имали лажна документа.

Прочитајте још: ''Шкаљарци'' умешани у ликвидацију Лукиног кума

Према сазнањима портала, Јовицу Вукотића црногорска полиција не тражи и највероватније ће бити пуштен.

- У току је провера идентитета ухапшених. Добили смо обавештење од колега из Турске да је реч о браћи Јовици и Игору Вукотићу из Котора. У току је одређена размена информација - казао је извор из врха полиције.

Игор Вукотић се доводи у везу са групом Ранка Радуловића због планирања убистава полицијских функционера, али и припадника кавачког клана. Тај поступак је проглашен тајним и више информација није могуће објавити.

Прочитајте још: Расветљено двоструко убиство у Подгорици, осумњичени "шкаљарци"

Безбедносне службе Јовицу Вукотића означавају као једног од вођа шкаљарског клана, са братом Игором и суграђанином Игором Дедовићем.

У спушком затвору је провео девет месеци, од новембра 2014. до августа 2015. и то због помагања у покушају убиства 2002, када је имао 21 годину.

Пре неколико године осуђен је и на три месеца затвора због пиштоља који је, приликом претреса, у насељу Шкаљари у Котору, нађен у његовом блиндираном џипу.

Браћа Вукотић, неколико пута били су мета напада у Котору и Београду. Још 2008, на приобалном путу у Доброти код шанка “Малибу”, на БМВ Јовице Вукотића испаљено је неколико хитаца из аутоматског оружја.

На кућу Јовичиног и Игоровог оца Веска у августу 2013. године бачена је кашикара, а у експлозији нико није повређен, мада је оштећено неколико паркираних аутомобила.

Шкаљарска група позната је по рату са кавачким кланом, у коме је до сада, на обе стране, у Црној Гори и Србији, где имају блиске сараднике, убијено преко 30 особа. Рат је почео крајем 2014. када је у шпанској луци Валенсија нестало 300 килограма кокаина. Прва жртва у рату је био Горан Радоман, близак управо шкаљарцима.

(borba.me)