НА тргу Белависта у херцегновском Старом граду отворен је 12. Херцегновски стрип фестивал (ХСФ). Јован Суботић, у име организатора, истакао је да су се потрудили да програм прошире, осврну се на све аспекте стрип стваралаштва и аспекте културног живота Херцег Новог и то тако да фестивал реализују са 12 специјалних гостију, пет сталних и више од 50 учесника са простора Балкана.

Прочитајте још: ДВА ГРАДА У СТРИПУ: Јединствена изложба поводом побратимљења два центра девете уметности

У херцегновским галеријама биће током фестивала постављене три изложбе. "Живео Кавандоли - Ход по бесконачној линији", поставка која ће бити отворена у Градској галерији, а обухвата радове више од 100 светски познатих аутора посвећених анимираном серијалу La Linea или "Линија". Изложба"Двадесет лаких комада" - избор од 20 стипова најпознатијих италијанских стрип-мајстора, планирана је у галерији "Сју Рајдер", а у приземљу Градске галерије своје радове показаће 12 специјалних гостију.

Прочитајте још: Сусрет Истока и Запада кроз стрип

Програми ће се одвијати на више локација, па ће цео град бити галерија стрипа на отвореном, а биће простора и за представљање младих херцегновских аутора.