ПРЕДСЕДНИК општине Бар Душан Раичевић уручио је јуче директорима девет основних школа уџбенике за први разред, а извршни директор "Порт оф Адрија" Седат Кара поклон-пакете школског прибора, што је донација овог предузећа. Општина Бар је и ове године наставила лепу праксу да првацима дарује књиге пред полазак у први разред основне школе.

Прочитајте још: Бесплатне књиге за ђаке прваке

- Чини ме посебно срећним и поносним што је Општина Бар и ове године успела да спроведе дивну активност, поделили смо 559 комплета ђацима првацима, од тога 553 на црногорском језику и шест на албанском. Тиме смо послали поруку да је Општина Бар спремна да улаже у младост - казао је председник општине Бар Душан Раичевић, додајући да му је задовољство што је активност и ове године испратила друштвено одговорна фирма "Порт оф Адрија", која је обезбедила школски прибор нашим ђацима првацима.

Општина Бар, такође, издваја новчана средства за стипендије студентима са високим просеком на факултетима, као и награде за ученике који имају диплому Луча.

Извршни директор "ПоА", Садет Кара истиче да му је драго што је предузеће део ове праксе. Оно трећу годину заредом донира школски прибор за ђаке прваке.

- Будућност је у рукама младих. Увек можете наћи новац, али важно је имати образоване људе који ће управљати тим новцем - казао је Кара, додајући да предузеће стипендира најбоље студенте.