Црногорска полиција у тајној акцији ухапсила је шест особа због основа сумње да су део криминалне организације, која је планирала најтежа кривична дела, пише данас Побједа.


Акција је, како се наводи, изведена јуче, а ухапшенсе су особе блиске Подгоричанину Милићу Мињи Шаковићу, који се доводи у сумњу са тзв. шкаљарским кланом.

Позивајуци се на своја сазнања, Побједа пише да су ухапшени били у интензивном контакту са Јанком Вукадиновићем, притвореником у ЗИКС -у, који се терети да је део криминалне организације која стоји иза убиства Милоша Шаковића (32) у подгоричком локалу Форум 31. марта, када је случајно страдао Радивоје Јовановић (41).

Током претреса станова осумњичених пронађена је већа количина оружја, експлозивних направа, а заплењени су и још неки предмети које истражитељи проверавају.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подгорица: Заплењено оружје и блиндирани аутомобили

Ради се о силиконским маскама, картицама, телефонима… Упоредо са овом акцијом, специјални полицијски тим “посетио” је и ЗИКС, одакле су одузели телефон притворенику Јанку Вукадиновићу.

Вештачењем телефона је утврђено да је био у контакту са свим ухапшенима.

Поводом привођења ове групе, тужилаштво се није оглашавало, па није познато која кривична дела им се стављају на терет.

Њима је одређено задржавање до 72 сата, након чега ће бити приведени судији за истрагу који ће се изаснити о притвору.

Према оцени тужилаштва, Јанко Вукадиновић и његов брат Предраг су изнајмили аутомобил који је коришћен у убиству Шаковића и стан у којем су се осумњичени за овај злочин састајали.