ДВЕ девојчице и два дечака рођени су у породилишту Опште болнице Мељине пре два дана. Здраве бебе и срећни родитељи део су лепше стране медаље о којој са задовољством говоре зпослени, посебно др Слободан Булатовић, једини гинеколог акушер и начелник гинеколошког одељењау овој установи. На другој страни су нагомилани проблеми због којих су запослени запретили штрајком упозорења.

- Ми радимо нормално, имамо довољно материјала и медицинских средстава, довољно бабица и медицинских сестара, али нико осим мене не ради као гинеколог. Упркос томе пацијенти су увек покривени комплетном медицинском услугом. Највећи проблем са којим се суочавамо је финансијски. Плате су нередовне, касне пет месеци, и то је оно што мора да решава управа - уверен је др Булатовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
ЦГ: Не страхују од миграната

Штрајком упозорења, верује, Министарству здравља и Влади јасно би показали дарешење за статус ове установе мора да се нађе пре окончања судског спора који воде "Атлас група",власник ове установе, и држава. Штрајк упозорења је у у корист грађана који једногласно подржавају опстанак болнице у Мељинама.

- Грађани имају уставно право на квалитетну здравствену заштиту која им је доступна у њиховом граду али и због туризма. У неколико наврата слао сам дописе и указивао како би се затварање болнице одразило и на град и грађане. Ипак, састанак који смо тражили са премијером још није заказан, па ће можда штрајк подстаћи хитан долазак министра здравства - уверен је др Булатовић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Нови земљотрес у Црној Гори, епицентар код Цетиња

СПОР ПОСЛЕ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ

Подсетићемо, све се дешава деценију након потписивања уговора о куповини некадашње Војне болнице у Мељинама са конзорцијумом који чине чланице "Атлас групе" Инвест банка, Атлас банка, "Атлас кап" и Специјална болница за интерне болести "Свети Никола". Након очигледно неуспеле приватизације, Влада је почетком прошле године покренула судски поступак за раскид уговора о куповини. Повод је и у чињеници да је од 120 милиона евра предвиђених уговором, нови власник реализовао само три, и то за набавку медицинске опреме. Већина објеката у болничком кругу је је под хипотеком, а кредитно задужење је 11,5 милиона евра.