Председнички кандидат Српске коалиције у Црној Гори биће свештеник Српске православне цркве СПЦ Жељко Ројевић, саопштено је из ове организације.

"Председништво Српске коалиције прихватило је предлог да председнички кандидат нашег савеза буде свештеник Српске православне цркве Жељко Ројевић. Председништво је уважило разлоге Добрила Дедеића, који је рекао да не бежи од кандидатуре, али да жели да растерети опозиционе бираче од његовог политичког сукоба са делом лидера Демократског фронта", саопштила је Српска коалиција.

Из Српске коалиције наводе да су "народ и победа над режимом важнији од личних сукоба председника опозиционих странака".

"Зато смо и одлучили да кандидујемо прихватљиву нестраначку личност из најчасније професије која гарантује победу опозиције, ако се сви српски бирачи коначно сложе и окупе под једним слободарским барјаком. Уосталом, сви респектабилни опозициони субјекти траже нестраначку личност, ево ми је нудимо са свим атрибутима – чашћу, моралом, духовношћу и поштењем. Без било каквог 'путера на глави' из прошлости", саопштила је Српска коалиција, преноси РТЦГ.