ИОНАКО већ наелектрисану атмосферу у Црној Гори у уторак је додатно узнемирила и изјава Андрије Мандића, лидера Нове српске демократије (у савезу са Покретом за промене чини део Демократског фронта), да земља клизи у грађански рат и да је у Црној Гори постојао план да се Срби камионима и тракторима - протерају!

- Постојао је план да се понови "Олуја" и Срби истерају из Црне Горе. А, јуче нам је Марта Шћепановић (ДПС) поручила да идемо из Црне Горе! Планирали су да нас потрпају у неке камионе, тракторе и да нас избаце. Преварили су се, ово је држава наших предака и нико нас неће одавде истерати - поручио је Мандић.

Јавност је већ и пре овога била добро уздрмана заседањем Административног одбора у понедељак на којем је за длаку избегнут физички обрачун. Одбор је укинуо имунитет посланику Небојши Медојевићу, а све по захтеву специјалног државног тужиоца (СДТ) Миливоја Катнића, и предложио парламенту укидање имунитета које ће се оверити на првој седници крњег сазива Скупштине.

Тако би лидер ПзП могао да се нађе у спушком затвору, где се већ неко време налазе бизнисмен из БиХ Момир Николић, затим Дејан Вујисић, директор Медојевићевог покрета за промене, технички директор странке Жељко Шћепановић и возач Гордан Конатар.

Поводом свега огласио се и Медојевић.

- Демократски фронт је предмет политичког прогона од стране Мила Ђукановића. Тужба је бесмислена, а они људи који су у Спужу, невини тамо леже. Иза ове одлуке стоји лична наредба браће Мила и Аца. Охрабрен сам подршком која ми пристиже са свих страна. Катнић тражи моје хапшење због тога што знам за његове ратне злочине - каже Медојевић. - Ово је потез утопљеника Ђукановића. Отишао је у Дубаи, где планира изградњу и отварање банке. Тај човек жели насиље у Црној Гори, а нама је доста братоубилачких ратова.

Препирка на Административном одбору Фото : Скупштина 123

Према оптужници, Катнић сумњичи Медојевића, за организовање криминалне групе за прање новца. У захтеву за скидање имунитета ради кривичног гоњења и хапшења наводи се да је Медојевић са Николићем "сачинио криминални план" за прање новца који је Николић стекао легално, али није платио порез.

Наредба за хапшење Вујисића, Шћепановића, Николића и Конатара, уследила је после исказа који је Николић дао специјалној тужитељки Лидији Вукчевић, а она је наложила његово хапшење. Наводно је детаљно описао функционисање "криминалне групе". Они су ухапшени крајем октобра прошле године у близини Стрељачког центра "Љубовић" када је у возилу "ауди 6" (NK CC555) нађено 30.000 долара и скоро 18.000 евра. Један од ухапшених Вујисић је наводно признао да се ради о његовом новцу, а да је Шћепановића замолио да конверутје доларе за евре, како би Николићу вратио позајмицу за изградњу куће у Доњој Горици у Подгорици.


НИКИЋ НА СЛОБОДИ?

РУСКИ правосудни органи укинули су екстрадициони притвор Ананију Никићу, осумњиченом за покушај тероризма на дан парламентарних избора 16. октобра прошле године, објавили су поједини црногорски портали. Никић, који је на основу црвене потернице коју је расписао Интерпол Подгорица, тражен због учествовања у планирању терористичког напада, ухапшен је 3. априла у регији Ростов.