ПОДГОРИЦА - Суспендовани командант специјалне антитерористичке једнице црногорске полиције (САЈ) Радосав Љешковић осуђен је данас на пет месеци затвора због прикривања припадника те елитне јединице који су претукли више грађане после разбијених демонстрација у октобру 2015. у Подгорици.

Љешковић је осуђен готово минималном затворском казном за кривично дело за које га је теретило тужилаштво, а за које је предвиђена казна затвора од три месеца до пет година затвора.

Судија Основног суда у Подгорици Жељка Јововић осудила је Љешковића због "помагања починиоцима након починеног кривичног дела", јер је "свесно прикрио" имена припадника припадника САЈ-а који су 24. октобра 2015, после протеста опозиционог Демократског фронта (ДФ) претукли више грађана.

Међу њима брутално је претучен и грађанин Милорад Мартиновић који је завршио у болници с тешким повредама и коме је држава морала да плати 130.000 евра одштете.

Већ 15 месеци нису идентификовани припадници САЈ-а који су брутално тукли Миодрага Мија Мартиновића, Андрију Рачића, Марка Ракочевића, Дарка Шћепановића, Бранимира Вукчевића, Момчила Баранина и друге грађане.

Љешковић је раније рекао да није било могуће идентификовати полицајце који су учествовали у том догађају, јер су сви припадници САЈ-а били под маскама и шлемовима.