Ко је кога хтео да убије у изборној ноћи 16. октобра испред зграде државног парламента у Подгорици, питање је које се намеће после тврдњи лидера Демократског фронта да су они били мета!

- У ноћи избора планиране су ликвидације лидера Демократског фронта - тврди Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије, који поручује да ће ДФ изаћи са доказима о том пакленом науму. - То ће разобличити ову монструозну хоботницу која је спремала зло у изборној ноћи. И уместо да Мило Ђукановић и његове службе одговарају за планиране ликвидације лидера ДФ, имамо парадоксалну ситуацију да Ђукановић одређује ко говори истину. Он који се за време својих 27 година владавине вечито сакривао иза мафијашких кланова, бескрајних прстенова обезбеђења, тајкуна и корумпираних институција, градећи приватну државу у којој је планирао да управља нашом и судбинама наших породица. Јавно га обавештавам да се не игра са грађанским миром и стабилношћу у Црној Гори и да не спроводи терор над функционерима и члановима ДФ, стављајући нам жуте траке и најављујући нови Голи оток. Нисмо се ни најмање уплашили његових претњи и приправни смо за све што нам је спремио - каже Кнежевић.

Сада је на Специјалном државном тужилаштву да се одреди да ли ће проширити истрагу на више црногорских држављана, укључујући лидере Демократског фронта, према којима је прст упро одлазећи премијер Мило Ђукановић.

ОДГОВОРНОСТ У случају моје или било чије ликвидације из руководства и чланства Демократског фронта, Мило Ђукановић ће лично сносити последице тог чина - упозорио је Милан Кнежевић.

- Обавештавам их да дођу на моју адресу - Мојановићи ББ, друга кућа поред железничке станице, Голубовци. Немам никакво оружје, тенкове, “мигове”, руске ракетне системе, мотороле - поручује Кнежевић.

Уследила је реакција Демократске партије социјалиста и порука да Кнежевић “својим хистеричним наступима потврђује колико је уплашен”.

- Није ни чудо, јер више ниједна његова манипулација и лаж, као ни његових јуришника из “врховне команде” ДФ, неће остати неразоткривена. Он зна да му савест није чиста. Спуж је реч коју су он и његови из ДФ тако често волели да изговарају - одговорили су социјалисти Ђукановића.

- Пребацивање одговорности на ДФ, прозиран је и лако докучив наум превејаног политичког преваранта који властито недело покушава да подметне другима - каже Андрија Мандић, један од лидера ДФ. - Срамоту о проливању крви испред Скупштине Црне Горе приписује нам особа на чијој је савести крв двеста резервиста ЈНА, као и пословних партнера, блиских сарадника у шверцерским пословима и пострадалих критичара његове власти.