ЈАСНА порука послата је синоћ црногорском режиму, али и оном делу опозиције који данима води парламентарни дијалог са лидерима владајуће коалиције Милом Ђукановићем и Ранком Кривокапићем и представницима њихових странака. Данас је дан када истиче рок тим преговорима, па се са нестрпљењем очекује коначан исход. Милов став је јасан: нема прелазне владе. Због тога је ДФ организовао протест као вид политичког притиска на Ђукановића и Кривокапића не би ли се издејствовала прелазна влада. Одговор на данашњу одлуку радне групе биће у среду у 18 сати на платоу код Скупштине Црне Горе.

- Од остатка опозиције која преговара са режимом очекујемо да се јасно и гласно изјасни о овом питању и одговоре на једноставно питање - да ли они желе да и даље буду декор власти или да нам се придруже у сламању ненародног режима. Људи, Црна Гора је окупирана и опљачкана земља и од једног човека - Мила Ђукановића и његове фамилије. Време нам цури, а диктатор не жели да попусти. Он не да прелазну владу и шта нам ваља онда чинити? Једино нам преостају протести и то што масовнији, јер, као што видимо, народ је све слободнији, из скупа у скуп нас је све више и више - казао је Небојша Медојевић, лидер Покрета за промене и члан парламентарног одбора за одбрану и безбедност испред Демократског фронта.

- Док они са њима седе и преговарају, играју мали фудбал, нас хапсе, засипају бојним отровима, пребијају и проглашавају државним непријатељима. И то нас који патриотизам према својој држави не меримо милионима опљачканих евра и имовине него плаћањем свих дажбина које закон прописује. У среду ћемо се поново окупити и одговорити одлуци радне групе каква год она била."

Страхиња Булајић, потпредседник Нове српске демократије и члан председништва ДФ каже да у случају да не буде формирана прелазна влада, опозиција треба да направи споразум о неучествовању на изборима. Такав споразум има смисла само ако све садашње парламентарне опозиционе странке бојкотују изборе.

Народу се обратио и Предраг Булатовић из ДНП.

- Свака влада у којој је ДПС доминантан, а на њеном челу био Мило Ђукановић, представљао је тим за крађу избора! Ми смо пробали да дијалогом изменимо стање ствари, али су нас варали Кривокапић и Ђукановић.