ДОК афера око инфекције пет бјелопољских беба, од којих је једна преминула, добија замах, јер се очекује одлука вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу, црногорску јавност је потресла смрт породиље Санеле Кујевић Мурић (23) из Рожаја, коју испитују експерти медицинске струке.

Наиме, због сумње породице да се нешто "чудно" дешавало после порођаја у беранској болници, Виши државни тужилац из Бијелог Поља наложио је обдукцију тела несрећне младе жене која је сахрањена у Беснику код Рожаја.

Санела је по порођају изашла из болнице. Међутим, после неколико дана се пожалила на болове у стомаку. У рожајском Дому здравља је примила инјекцију од које јој је било боље. Али, неколико дана касније опет се пожалила на изнемоглост, температуру, дијареју...

- Примила ју је др Азра Лукач, која јој је предложила да је превезу у Беране, где се породила. Пацијенткиња је одбила. Стање јој се погоршало у недељу око 5.00. Хитно су позвани гинеколог и интерниста, али није јој било спаса - изјавио је директор ДЗ у Беранама др Хајран Калач.

Приликом посете Бијелом Пољу, министар здравља др Будимир Шегрт изјавио је да је за све сазнао из медија и да је добро што је урађена обдукција. У петак се огласио и његов помоћник Менсуд Грбовић.

- Министарство ће затражити све информације о узроцима смрти Санеле Кујевић Мурић, да се не би прејудицирало да ли се ради о некој инфекцији. Имамо већ оне из рожајског Дома здравља. Према њима, радило се о оболевању труднице, порођене 25. фебруара, с тегобама које су више наликовале на проблеме горњег респираторног тракта. Она се јавила доктору и Хитној помоћи у Рожајама и због погоршања стања је хоспитализована у породилишту Дома здравља у Рожајама. Знамо да је урађена обдукција, а о резултатима нисмо упознати. Предузећемо све како бисмо добили што више информација и јавност информисали о ситуацији. Засад не бих спекулисао о томе да ли се ради о инфекцији - изјавио је Грбовић.


ПОРОЂАЈ У НАЈБОЉЕМ РЕДУ

КАКО су изјавили у беранској болници, порођај је протекао у најбољем реду. Међутим, беба је рођена у седмом месецу, па је због тежине од 1.730 грама превезена у Клинички центар Црне Горе у Подгорици.