Учитељ у америчкој школи, Хрват Мајкл Р. Вучић (41), дигао је Америку на ноге. Наиме оптужен за вишеструко сексуално злостављање и блудничење над својом бившом ученицом, а које датирају из 2012. године преноси портал "Телеграф.рс".

Уместо да се суочи са оптужбама он је побегао. Наслутио је да су му истражитељи за вратом па се на време, дословце дан пре него што су му покуцали на врата његовог америчког дома у Лејк Форесту, укрцао на авион за Немачку. Напустио је америчко тло прошлог уторка и од тада је његова фотографија на потерници која је вредна милион долара. Толика је, наиме, понуђена новчана награда за све који допринесу његовом хапшењу.

И док се тај, недавно разведени, учитељ негде на подручју Европске уније скрива, Америка је у страху.

Његов, пак, послодавац, тачније школа Гевин Саут Мидле Скул из Инглесајда у којој је протеклих 18 година предавао и која је била његово радно место и једини извор прихода, је постиђена и шокирана. Директор школе обратио се писмом у коме се извинио свим родитељима због његовог запосленог којем је пре готово две деценије указао поверење и дао му посао.

“Жао ми је што свима морам да саопштим да је учитељ Мајкл Вучић под истрагом и да је издан налог за његовим хапшењем јер се недолично понашао према једној ученици која похађа нашу школу. Обзиром на све околности, полиција му је у својим мерама издала забрану приласка школи и школском дворишту”, стоји између осталог у писму школе родитељима ђака који је похађају.

Пријатељи, познаници и колеге, па и родитељи ученика, остали су фрапирани информацијом о професору за којег су, све до прошле недеље, углас тврдили да је један од ретких Европљана који делује безбрижно и чини се без греха.

“Имао је безбрижан поглед који смирује па и кад ми је дете у дневнику имало све јединице. Трудио се да олакша проблем нама родитељима. Не могу да верујем да је био кадар ишта тако гнусно да учини! Па то је била девојка од непуних 13 година.”, каже један од родитеља.

Нитко га није доживљавао као странца. Знали смо да потиче из земље у којој је био рат – прича једна од мајки 11-годишње дјевојчице која ни приближно није помислила да је он сексуални предатор, педофил.

Према наводима оптужбе, овај професор је у пет наврата у кругу школе, тачније у својој канцеларији, сексуално злостављао тадашњу 13-годишњу ученицу. Две године касније, из неутврђеног разлога, та дјевојчица је одлучила да проговори о недоличном понашању свој бившег професора. Тинејџерка је отворила срце пре десетак дана свом деди и својој баки који су одмах алармирали институције. А да му се лоше пише, он је то схватио преко профила те дјевојчице на друштвеној мрежи Фејсбук а на којој су и даље комуницирали.

Назначила му је да ће га раскринкати што му је био довољан знак да нестане.

Мајкл Р. Вучић дипломирао је на Илинојс Стејт Универзитету а годишњи приходи у школству, радећи пуну сатницу, су му износили око 62.000 долара, што је, ако је судити по осталим приходима његових колега на истом годишњем нивоу било и за трећину више.