Митрополија црногорско - приморска негирала је у четвртак, како кажу, писање појединих медија да је митрополит Амфилохије клео премијера Црне Горе Мила Ђукановића.

''Није митрополит црногорско-приморски Амфилохије на промоцији књиге Леонида Решетњикова 'Вратити се Русији' у београдском хотелу 'Москва' клео премијера Црне Горе Мила Ђукановића, како то у насловима сугеришу поједини медији у Србији и у Црној Гори, него је подсетио на речи из тестамента Светог Петра Цетињског, које се односе на верност 'Церногорацах и Берђанах' Русији'', објављено је на сајту Митрополије.

У саопштењу, у коме је објављен и део тестамента Светог Петра Цетињског, наводи се и да је Амфилохије казао да би било добро да га садашњи црногорски премијер пажљиво прочита.

Књига "Вратити се Русији" директора Руског института за стратешка истраживања (РИСИ) Леонида Решетњикова представљена је у уторак у Београду, а том приликом митрополит црногорско-приморски Амфилохије је осудио политику Подгорице према Русији, рекавши да је црногорски премијер такву одлуку донео у име Владе, али не и у име Црне Горе и Црногораца.

"Ко не био веран једнојезичној, једнокрвној Русији, дабогда живо месо од њега отпадало, био проклет три пута и 3000 пута од мене. То је оно што је оставио Свети Петар Цетињски својим Црногорцима, па би било добро да и садашњи председник Владе Црне Горе прочита ове речи у тренутку када по први пут у историји заводи санкције Русији", рекао је Амфилохије.