У незапамћеној породичној трагедији, која је у среду ујутро погодила Дервенту, на овдашњем православном гробљу, Јово Трифковић је убио 36-годишњег сина Игора. Отац је сина, који је имао прихичке проблеме и доста времена је проводио у Заводу за лечење хроничних душевних болесника у Јакешу код Модриче, довео на гроб његове мајке, а своје супруге Јеле, и ту га убио, испаливши у њега три хица!

Јово Трифковић је затим покушао да изврши самоубиство, али је само окрзнуо слепоочницу.

- Полицијској станици Дервента, у среду око осам часова, телефоном се јавио Јово Трифковић и саопштио да је убио свог сина и да ће извршити самоубиство - саопштено је у среду из Центра јавне безбедности Добој. - Полицијски службеници су затекли беживотно тело Игора са три прострелне ране у пределу груди, док је отац затечен са блажим повредама у пределу главе (огреботина), које је задобио у покушају самоубиства. Повређеном је указана лекарска помоћ у Дому здравља Дервента.

ЈОВО БИО ПРЕКЕ НАРАВИ Јово Трифковић ради као стаклар у својој приватној радњи, у готово самом центру града. За разлику од сина којег је убио, а који је био миран и повучен, Јову комшије занају као преког човека. - Воли да паметује и филозофира. Прича се да је, наводно, док је била жива, малтретирао супругу Јелену. Увек гања неку правду, сметају му сви политичари. Међутим, упркос томе, мало је ко могао и помислити да му смета оболели син, а још мање у тој мери да му одузме живот и то на тако монструозан начин - у неверици су комшије.

Од Јове Трифковића, над којим је у току криминалистичка обрада, одузет је пиштољ, јер постоји основ сумње да је убио сина.

Пошто је градом прострујала вест о трагедији Трифковића на градском гробљу, Дервентом су завладали шок и неверица. Упркос томе што се знало да злосрећни Игор има психичких проблема, тешко се може разумети зашто се баш његов отац одлучио да му, уместо родитељске помоћи, прекрати живот. И то на тако бизаран начин - на гробу мајчином.

Како „Новости“ сазнају, Трифковићи су у Дервенту избегли из Сарајева, по окончању протеклог рата. У својој породичној кући Игор је, од смрти мајке, живео са оцем и млађим братом.

- Игора знамо као повучену особу, која никоме није наудила или правила проблем. Мирно је шетао градом и повремено залазио у кафиће, где би попио кафу, искључиво са водом. Редовно је плаћао рачуне и ама баш никоме ништа нажао није учинио - причају шокирани Дервенћани.

Од комшија Трифковића, који су желели да остану анонимни, сазнајемо да је Игор волео, поготово по доласку са лечења из Јакеша, да са оцем оде на гроб мајке, не слутећи да ће му, баш ту, бити угашен живот.