ФОРМИРАНјЕМ кол-центра који ће омогућити свим Сребреничанима са адресом становања на подручју Федерације БиХ и иностранства да пријаву пребивалишта врате у ову општину, како би у њој могли да гласају на октобарским локалним изборима, бошњачка политика планира да обезбеди бројне лажне гласаче!

Ово за "Новости" каже председник Скупштине општине Сребреница Радомир Павловић.

- Бошњачке партије не бирају средства како би оствариле победу - рекао је Павловић, реагујући на иницијативу о формирању кол-центра у Сребреници коју су покренули Муфтијство тузланско и 13 удружења из Сребренице и средњег Подриња.

- Имамо врло мало времена, али сасвим довољно да се реализује план који је од круцијалне важности за Сребреничане - рекао је Алмир Салиховић, председник Асоцијације студената Сребренице, која је и покретач акције.

Удружења са Муфтијством прикупљају податке о тренутним боравиштима Сребреничана, како би се што пре кренуло са позивима, а поједини тимови ићи ће и на кућне адресе.

ПРИТИСАК И НА ОХР БОШНјАЧКИ политичари ових дана моле представнике Канцеларије високог представника да повуче потезе, како би се променио Изборни закон БиХ, сазнају "Новости". Све учесталији су и њихови разговори са представницима међународне заједнице о бирачким списковима, а то је био и повод одласка заменика начелника Сребренице Ћамила Дураковића у централу ОХР у Сарајеву.

Свима који одлуче да промене место пребивалишта биће плаћени трошкови доласка у Сребреницу.

Павловић апелује на надлежне институције Српске и БиХ да осујете бошњачки план стварања фиктивне базе бирача за Сребреницу.

- Циљ је да за кратко време обезбеде хиљаде лажних, односно привремено регистрованих становника Сребренице, како би бошњачке партије оствариле доминантну победу на локалним изборима - истакао је Павловић.

Посланик СНСД у парламенту БиХ Славко Јовичић каже за "Новости" да су све незаконитости у Сребреници у вези са изборним инжењерингом осмишљене у централи СДА у Сарајеву.

- Нису успели да код међународне заједнице излобирају наметање решења за променом Изборног закона како би Сребреница добила посебан статус на изборима, па сад настоје да обезбеде што више лажних бирача из свих делова ФБиХ и иностранства - навео је Јовичић.

Он сматра да Централна изборна комисија БиХ и друге надлежне институције у земљи морају детаљно да прегледају бирачке спискове за Сребреницу, посебно новопријављене становнике ове општине.

- О каквој манипулацији је реч говори и то да су ову инцијативу покренули Муфтијство, студенти и удружење жртава. Ово је пораз сарајевске политике - сматра Јовичић.