Пре десетак дана на Новом Зеланду започело је суђење осумњиченом за убиство 22-годишње бекпекерке Грејс Миланииз Велике Британије.


За убиство је оптужен 27-годишњак који ју је, наводно, задавио док су имали сексуалне односе. Он тврди да је њена смрт несрећа која се догодила током практиковања грубог секса на који су обоје пристали.


На суђењу се сазнало како је Миланичесто посећивала странице на којима су се могле пронаћи особе које су током секса практиковале BDSM; што је скраћеница за bondage (везивање/ропство), discipline (дисциплина/доминација), submission (покоравање) и masochism (садизам/мазохизам).


Адвокат оптуженог позвао је као сведока бившег партнера Грејс Милани који је на суду потврдио да ју је и он давио током полног односа те да су за време сексуалних игри користили систем сигурних речи и сигнала како би били сигурни да јој живот никада неће бити доведен у опасност.


Током суђења се такође сазнало да је Грејс те кобне вечери конзумирала велике количине алкохола те да је из тог разлога током дављења приликом секса могло да дође до застоја срца, пише "Скај њуз".


Фото: Facebook @ Grace Emmie Rose Millane


Одбрана је за сведока позвала патолога Финтана Гаравана који је објаснио да је Миланизбог комбинације ометања протока крви, притиска на њен нервни систем и пијаног стања могла врло брзо да умре.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: О сцени жестоког секса у "Сенкама" бруји цела Србија: Наташа Нинковић у врелој пози са 12 година млађим Андријом Кузмановићем


"Обдукција није показала знакове борбе и особа поред ње можда није била свесна у каквом се опасном стању она налази", додао је.


Подсетимо, Грејс је нестала почетком децембра прошле године у Окленду, а њено тело пронађено је девет дана касније у ковчегу у грмљу недалеко од планинског ланца Вајтекер Ренџерс.


Фото: Facebook @ Grace Emmie Rose Millane


Истрага је показала да је умрла од дављења после састанка који је договорила путем апликације Тиндер.


За убиство је оптужен 27-годишњак који ју је, наводно, задавио док су имали сексуалне односе.


"Само две особе знају шта се догодило у соби. Једна нам не може рећи, а друга до сада није говорила истину о томе шта се догодило", рекао је тужилац Робин Мекобри пред поротом састављеном од седам људи.


Тужилац се у уводној речи питао због чега осумњичени, ако је учествовао у сексуалним односима с пристанком које је пошло по злу, није покушао да спаси партнерку или звао хитну помоћ.


(index.hr)