Званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова назвала је речи председника Француске Емануела Макрона да је НАТО пао у кому правим стањем Северноатланске алијансе.

„Свака му се позлатила. Истините речи које одражавају тренутно стање НАТО-а. Међутим, постоји једно „али“. Како конкретно Европа може контролисати своју судбину? 20. век – два светска рата, 19. век и даље у дубину векова – бескрајни локални ратови и „извоз идеологија“ уз помоћ огња и мача“, написала је Захарова на фејсбуку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Макрон упозорава: НАТО на самрти, Европа на ивици понора

По њеним речима, процеси који су настали након потписивања „тачака Вудра Вилсона“ 1918. године који су прошли кроз „каљење“ Другог светског рата, који су се развили у економску и политичку интеграцију Европе, помогли су да се изађе на крај са главним задацима – да се зауставе бесконачне европске поделе. Они су довели до кризе идентитета и развоја.Подсетимо, француски лидер Емануел Макрон је изјавио да је НАТО „пао у кому“, а да Европљани не могу да рачунају на војну заштиту САД.

(rs-lat.sputniknews.com)