Мајка (19) са запада Украјине осумњичена је да је у уторак претукла своју једномесечну бебу, оставила је крваву и саму, па отишла на састанак са дечком. Дечак је било у тешком стању, али су му лекари спасли живот, преносе украјински медији.


Прочитајте још: ЊЕГОВА КОЖА СЕ РАСПАДА: Потресна фотографија дечака из Сирије којег је спалило хемијско оружје


Бебу Микиту пронашле су комшије у модрицама, на ивици смрти у граду Ривна.

Мајка монструм, која није именована живела је са сином у социјалном смештају. Пошто је није било целог дана други станари су се забринули за дете и решили да провере како је.

- Имао је модрицу на оку. Осушена крв му је зачепила нос и једва је дисао. Кренули смо да га пресвлачимо и видели још црних модрица по целом телу. Једна жена која је била у соби се онесвестила када је све то видела – прича Татјана Примак, која живи врата до врата.


Прочитајте још: ЧЕКА ГА ДУЖИ ЗАТВОР НЕГО СИЛОВАТЕЉА: Украјинац одсекао пенис човеку који му је силовао жену

Дете је у критичном стању примљено у болницу, а лекари сумњају на фрактуру лобање.

- Никада нисам видео бебу у тако запуштеном стању. Мислим да га мајка никад није пресвукла нити је користила пелене. Кожа му је у ужасном стању – рекао је лекар Михаило Кулик, на челу интензивне неге Дечје болнице у Ривни.

Мајка је приведена када се следећег јутра вратила кући и покренута је истрага о пребијању и занимаривању детета.

- Мајка је рекла да је била под стресом јер је беба стално плакала. Оставила га је кући самог и кренула у излазак са дечком – саопштио је портпарол полиције Антон Кулик.


Случај је био толико ужасан да, како преносе медији, психолог социјалне службе није могла да престане да плаче кад је видела дете и попричала са мајком.

- Нема сумње да је беба брутално претучена. Мајка се правдала да није ни пипнула Микиту, већ да га је продувала промаја – рекла је психолог Јулија Ткаченко.

Микитин отац (27), како се наводи, није заинтересован за његову судбину, а мајка има још једног, старијег, сина који јој је одузет након што га је малтретирала. Први пут се породила са 16 година.

Социјална служба спрема тужбу против мајке и њој прети 5 година затвора. Микита ће јој бити одузет и пребачен у сиротиште.

(dailymail.co.uk)